Fany iese din zona metropolitană, de miercuri. Restituie banii pe abonamente

Fany iese din zona metropolitană, de miercuri. Restituie banii pe abonamente
Firma Fany nu va mai opera în zona metropolitană, începând de miercuri, 11 iunie. La sfârşitul săptămânii trecute, Tribunalului Cluj a dat câştig de cauză Autorităţii Rutiere Române (ARR), care a dispus încă din 25 aprilie retragerea licenţelor de transport ale companiei.

Reprezentanţii Fany au anunţat luni, printr-un comunicat de presă, că se retrag din zona metropolitană începând din data de 11 iunie şi că vor returna banii pe abonamente.

„Având în vedere sentinţa pronunţată de Tribunalul Cluj, la data de 6 iunie, compania Fany nu va mai opera pe traseele judeţene către Floreşti, Baciu şi Chinteni. Înţelegem astfel să ne supunem prompt deciziei instanţei", spun reprezentanţii companiei Fany.

Călătorii care deţin abonamente pe traseele Cluj - Floreşti - Luna de Sus, Cluj - Floreşti, Cluj - Floreşti (Cetatea Fetei), Cluj - Floreşti - Tăuţi, Cluj - Floreşti - Polus, Cluj - Baciu, Cluj - Baciu - Suceagu, Cluj - Chinteni - Măcicaşu, Cluj - Chinteni - Deuş, Cluj - Chinteni, Cluj - Săvădisla - Filea de Jos sunt invitaţi să îşi recupereze banii pe perioada 11-30 iunie. Ei sunt aşteptaţi în 11, 12 şi 13 iunie, între orele 10:00 şi 19:00, în incinta pieţei Floreşti, strada Eroilor nr. 56 sau la casieria Fany, Autogara Fany, din Cluj-Napoca.

ARR Cluj a trimis în 10 aprilie către Consiliul Judeţean ordinul prin care a anunţat că a retras licenţele de transport pentru şapte societăţi care operau în zona metropolitană, începând cu data de 25 aprilie. În 18 aprilie, însă, Fany a contestat în instanţă ordinul ARR, cerând motivarea deciziei. „Nu am predat licenţele şi nici copiile conforme ale maşinilor. Vom continua să operăm în zona metropolitană până în 15 iunie şi aşteptăm răspunsul instanţei la sesizarea noastră", au mai subliniat reprezentanţii firmei de transport.

Potrivit articolului nr. 29 din ordinul MIRA (nr. 353/2007 pentru aprobarea normelor de aplicare a Legii serviciilor de transport public local), o companie are obligaţia să mai opereze pe traseu încă 60 de zile de la momentul retragerii licenţei. În lege nu există niciun fel de derogare de la această regulă. Calculând din 10 aprilie, Fany a mai putut opera în Floreşti şi Chinteni până în 10 iunie.

Comenteaza