Fără casă, în gerul Bobotezei. Zeci de persoane fără adăpost, ridicate de pe străzile din Cluj

Fără casă, în gerul Bobotezei. Zeci de persoane fără adăpost, ridicate de pe străzile din Cluj
Mai multe persoane fără adăpost au fost au fost depistate pe străzile din Cluj-Napoca, în urma unei acţiuni de identificare a persoanelor fără adăpost din oraş. Toate cele 30 de persoane au fost ridicate de către oamenii legii, după care au fost transportate la centre specializate.

Oamenii legii au depistat, numai în ultima săptămână, un număr de 30 persoane fără adăpost, pe care le-au condus la centrele specializate în îngrijirea unor astfel de categorii sociale. Totul a avut loc în cadrul unei acţiuni demarate de Primăria Cluj-Napoca în vederea identificării persoanelor fără adăpost din oraş, ca urmare a temperaturilor scăzute înregistrate în ultima perioadă. 

Primăria Cluj-Napoca dispune în prezent de 150 de locuri pentru persoanele fără adăpost. 110 sunt disponibile în centrele Primăriei de pe străzile Dragoş Vodă şi Oaşului, dar pe lângă acestea, municipalitatea clujeană mai colaborează cu Uniunea Creştină din România, care dispune de 10 locuri în centrul de pe strada Tutunului şi cu Prison Fellowship România, care are la dispoziţie alte 30 de locuri la adăpostul de pe strada Sobarilor.

Cei fără adăpost beneficiază în aceste spaţii de cazare şi consiliere în vederea obţinerii unor drepturi de asistenţă socială, inclusiv locuri de muncă.

Comenteaza