Fără parc de joacă pentru copii în "Bună ziua"

Fără parc de joacă pentru copii în
Cartierul "Bună ziua", cel mai nou din oraş, nu are nici acum spaţiu de joacă pentru copii, deşi numără 2.000 de apartamente locuite şi alte 1.500 de locuinţe în ansamblurile rezidenţiale aflate în construcţie, arată TNL Cluj.

 

"Blocurile au răsărit ca ciupercile după ploaie, de la lună la lună, de la an la an, fără ca municipalitatea să-şi pună semne de întrebare cu privire la respectarea normelor urbanistice. Primăria a eliberat autorizaţii de construcţie pe bandă rulantă, de multe ori chiar şi după ce clădirile erau deja terminate. În haosul urbanistic creat cu acordul tacit al conducerii oraşului, târziu s-a constatat lipsa unor utilităţi elementare, precum un părculeţ cu locuri de joacă, o grădiniţă sau o şcoală", spune preşedintele TNL Cluj-Napoca, Ioan Bîldea.

Acesta adaugă că un proiect care includea amplasarea unui părculeţ cu locuri de joacă pentru copii şi construirea unei locuinţe a fost aprobat de Primărie în 2007, dar acesta nu a fost încă finalizat. "Părinţii din zonă îşi vor duce copiii să se joace, încă mulţi ani de aici încolo, în părculeţele din Zorilor, Gheorgheni sau Centru", mai spune el.

 

Comenteaza