Fed Cup: România - Elveţia se joacă la Cluj!

Fed Cup: România - Elveţia se joacă la Cluj!
Întâlnirea de Fed Cup România - Elveţia, în barajul pentru Grupa Mondiala a competiţiei, va avea loc în Sala Polivalenta din Cluj-Napoca. În aceeaşi sală va avea loc şi meciul de Cupă Davis România - Maroc.

Echipa de Fed Cup a României va întâlni în meciul de baraj pentru Grupa Mondială selecţionata Elveţiei, în weekend-ul 21-22 aprilie 2018. Anunţul Fed Cup AICI. 

Din echipa României ar urma să facă parte şi Simona Halep. "Abia aştept să joc şi o să fiu 100% cu siguranţă. Nu o să mai accept nicio accidentare, pentru că îmi doresc foarte mult să fiu în echipă. Vreau să jucăm la Cluj, cred că o să fie cea mai potrivită locaţie", declara Halep, în urmă cu câteva zile, la Doha.

Amintim că fetele din echipa de Fed Cup au învins Canada, scor 3-1, în cea mai recentă partidă, disputată chiar la Cluj. Imediat după terminarea partidei, fetele i-au transmis în cor căpitanului nejucător Florin Segărceanu că au fost cucerite de cadrul în care s-a desfăşurat partida contra Canadei. "Am simţit mai mult ca niciodată o legătură specială între noi şi public. Am prins putere şi felul în care se manifestau spectatorii ne-a sporit energia. E o acustică infernală în sala din Cluj şi, probabil, vom juca tot acolo. Ne dorim să evoluăm tot la Cluj contra Elveţiei". Simona Halep şi-a susţinut colegele din tribună, fiind accidentată la picior după Australian Open. La Fed Cup, România e pe locul 10 mondial și are șansa de a accede în Grupa Mondială 1.

În Grupa Mondială, Elveţia a cedat partida cu Cehia, scor 1-3. Condusă de căpitanul nejucător Heinz Guenthardt, Elveţia e formată din Belinda Bencic, Timea Bacsinszky, Jil Teichmann şi Viktorija Golubic. Bencic, fost nr.7 WTA, se află pe locul 73 WTA din cauza unei perioade în care a stat pe tuşă, constrânsă de o accidentare gravă. În cazul unei victorii cu urmaşele Martinei Hingis, România pătrunde în sferturile Grupei Mondiale.

Tot în aprilie, mai exact în 7 şi 8 aprilie 2018, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va găzdui şi întâlnirea România - Maroc din turul al doilea al Grupei a II-a a Zonei Europa/Africa a Cupei Davis, conform unui anunţ făcut joi de Federaţia Română de Tenis.  "Ne face o mare plăcere să revenim la Cluj-Napoca, în impresionanta Sală Polivalentă, acolo unde naţionalele de tenis ale României au fost atât de bine primite", a declarat Răzvan Itu, vicepreşedinte al FRT.

Primarul Clujului, Emil Boc, anunţat încă de la începutul săptămânii, în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj, că a propus Federației Române de Tenis (FRT) ca meciul de Cupa Davis și un posibil meci de Fed Cup să se dispute tot în Polivalentă. "Vom face o ofertă de nerefuzat Federației de Tenis, de a pune la pachet meciurile din Cupa Davis și Fed Cup. Băieții vor juca cu Marocul și au șanse mari de a câștiga. După două săptămâni vor juca fetele. Vom propune un pachet în care iubitorii de tenis să primească reducere dacă vin la ambele meciuri. Decizia aparține FRTi, noi vom fi deschiși să le organizăm la Cluj. Dincolo de vizibilitatea europeană și mondială a orașului e vorba de bani care vin în oraș", spunea edilul în cadrul emisiunii de radio.

Cluj-Napoca este Oraş European al Sportului în 2018 şi va găzdui şi meciul de rugby cu Rusia din 3 martie 2018, dar îşi propune şi organizarea turneului de calificare și a meciului cu Rusia pe care echipa națională de handbal feminin U21 le organizează la în perioada 22-26 martie. Nu în ultimul rând, în 2020 ar putea găzdui Campionatului European de volei feminin. 

Comenteaza