News alert Femeie de 73 de ani, moartă după vaccinare. Explicația autorităților

Femeie de 73 de ani, moartă după vaccinare. Explicația autorităților
| Foto: mediafax.ro

Femeia, care avea multiple afecțiuni cronice, s-a stins la câteva ore după ce a părăsit centrul de vaccinare. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Direcţia de Sănătate Publică Bacău a anunţat vineri decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecţiuni cronice. Femeia a fost vaccinată în aceeaşi zi împotriva COVID-19, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.

„În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze. Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a aceluiaşi spital, unde a intrat în stop cardio-respirator şi nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

Informaţiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, evenimentul coincident este definit ca <evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”, anunţă Grupul de Comunicare al CNCAV.

Cazul se află în observaţia DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza