Fenomenul etnobotanicelor la Cluj. Un judecător atrage atenția: "Cam aici se ajunge - copii ridicați cu salvarea din buda unui mall"

Fenomenul etnobotanicelor la Cluj. Un judecător atrage atenția: "Cam aici se ajunge - copii ridicați cu salvarea din buda unui mall"

Judecătorul clujean, Cristi Danileț, spune că vârsta de la care încep copiii să consume etnobotanice a coborât la 10 ani.

"Cam aici se ajunge când nu se incrimineaza deținerea de etnobotanice și nu sunt pedepse adevărate pentru cei care vând astfel de rahaturi: copii ridicați cu salvarea din buda unui mall.
Vă dau exemplu din practica noastră judiciară: inculpatul a făcut rost de mătragună, a amestecat cu Clin de geamuri, otravă pentru șoareci și esență de tei, a mărunțit și apoi a vândut în pliculețe dotate cu ziplock contra sumei de 25 lei per bucată. Consumatorii au fumat această substanță, ceea ce le-a generat stări de rău, halucinații și chiar înțepenirea mușchilor (efectul "zombi") pentru 20 de minute. Dependența se produce imediat, chiar de la prima țigară. Într-o situație consumatorul era la volan, în mașină cu patru persoane și au ajuns în zid ca urmare a înțepenirii mușchilor", a scris Cristi Danileț pe Facebook.

Judecătorul atrage atenția că astfel de cazuri sunt tot mai dese la Cluj și că a coborât vârsta de la care tinerii consumă astfel de substanțe periculoase.

"La Cluj sunt cel puțin 8 cazuri în fiecare zi de genul celor de mai jos, când consumatorul de etnobotanice ajunge la spital, unde tratamentul este: spălături stomacale și rugăciuni către Divinitate. Consumul a coborât deja la copiii cu vârsta de 10 ani.
Din păcate, legea aprobată în acest sens la sfârșitul anului trecut de Parlament a fost întoarsă de la promulgare de Președinte", a mai spus Danileț.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza