Festival la USAMV Cluj - degustări de produse tradiționale şi parada portului popular

Festival la USAMV Cluj - degustări de produse tradiționale şi parada portului popular

Festivalul Produselor Tradiționale Românești va avea loc în 23 aprilie, la Centrul pentru Biodiversitate din campusul universității USAMV Cluj-Napoca. 

În programul evenimentului se înscriu: degustare de produse tradiționale din mai multe zone ale țării și expoziția foto semnată de Patricia Toma - ”Bisericile de lemn din Sălaj” (între orele 10.00 – 11.00), parada portului popular, prezentată de studenți (11.00 – 11.30), ”Sceneta de plecare a oilor în munte” (11.30 – 12.00), ”Sceneta coborârii oilor de la munte” (12.30 – 13.00), lansare de carte – Salvarea fermei țărănești, de Avram Fițiu (ediție adăugită, 13.00 – 14.00), precum și prezentări caiete de sarcini pentru mai multe produse tradiționale (14.00 – 16.00).

Evenimentul se află la a XI-a ediție și este organizat de studenții din anul IV la Facultatea de Agricultură, programul de studii Ingineria mediului, în cadrul disciplinei ”Controlul şi Certificarea Produselor”.

Prin acest demers, studenţii încearcă an de an să reînvie tradiţiile culinare din localităţile de baştină şi să ne introducă în lumea plină de culoare şi gust a bunicilor şi străbunicilor.

În attach aveți invitația oficială, care include și programul festivalului.

 

Comenteaza