Festivalul de Carte Transilvania devine internaţional

Festivalul de Carte Transilvania devine internaţional
Festivalul Internaţional de Carte Transilvania (FICT) revine pentru cea de-a doua ediţie cu invitaţi de la noi din ţară şi internaţionali şi o multitudine de evenimente pentru toţi iubitorii de carte din Cluj şi un numai.

 

Cele mai importante edituri naţionale şi internaţionale, peste 150 de lansări de carte, invitaţi de onoare, întâlniri cu 300 de scriitori români şi străini, urmate de sesiuni de autografe, lecturi publice, recitaluri de poezie, conferinţe, colocvii, concerte, expoziţii de artă şi ateliere de scriere creativă pentru tineri. De toate acestea se pot bucura iubitorii de carte la FICT, devenit în acest an unul cu profil internaţional.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 7-12 octombrie în Piaţa Unirii. "Anul trecut am vrut să facem un festival pe măsura Clujului academic, cultural, universitar, spiritual. Am reuşit acest lucru şi anul acesta ne-am gândit să facem un festival internaţional, să treacă de la naţional, la internaţional. Prin urmare, avem şi invitaţi din alte ţări. Următorul pas este să devină un reper cultural pentru România şi sperăm că asta se va întâmpla cu timpul", a spus Vasile George Dâncu, directorul festivalului.

În prima zi de festival, Universitatea Babeș-Bolyai, partener al FICT, îi invită pe cei pasionaţi de carte la un dialog António Lobo Antunes - Dinu Flămând la Facultatea de Litere. În aceeaşi zi are loc şi concertul orchestrei de estradă a Liceului de Muzică Sigismund Toduţă. În a patra zi, pe lângă multitudinea de lansări de carte a unor autori ca Andrei Marga, Melinda Mitu și Sorin Mitu, Boris Vian, Michael Krüger, Liviu Mocanu şi alţii, clujenii se pot destinde la concertul trupei de rock alternativ Travka, de la ora 21:00.

"Coloritoria" susţine un atelier de creativitate - semn de carte pentru cartea preferată de poveşti, duminică, în a şasea zi. Tot atunci are loc şi punerea în scenă a piesei de teatru „Dănilă Prepeleac" de Ion Creangă, în regia lui Traian Savinescu, la Teatrul de păpuşi Puck. Festivalul se încheie cu o paradă de costume, eveniment în parteneriat cu Puck și cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj. Festivalul este organizat de către Asociaţia Culturală Eikon, Eikon Boockstage, Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca, având ca partener principal Ministrul Culturii.

Comenteaza