Fiecare viaţă este un dar: marş antiavort la Cluj VIDEO

Fiecare viaţă este un dar: marş antiavort la Cluj VIDEO
Copiii, tinerii, studenţii, adulţii şi familiile care cred că avortul în toate formele lui este o "fărădelege în faţa lui Dumnezeu şi o pierdere a vieţii" sunt aşteptaţi să se alăture sâmbătă "Marşului pentru viaţă".

Participanţii se vor aduna în Piaţa Unirii, unde va avea loc un moment de rugăciune şi de mărturii, urmând ca la ora 12:00 să pornească într-o plimbare prin centrul oraşului.

Derulat anual în zeci de oraşe din ţară, marşul are scopul de a susține dreptul la viaţă pentru toate fiinţele umane "începând cu momentul concepţiei şi până la moartea naturală". Totodată, acţiunea este un prilej de reafirmare a familiei tradiționale și a valorilor acesteia, considerate de organizatori temelia unei societăți solide și sănătoase.

"Ca în fiecare an alegem această perioadă deoarece este înrudită cu sărbătoarea Buneivestiri din 25 martie, este o perioadă încărcată de post, rugăciune, aşteptarea Învierii care deja a venit, şi este un fenomen naţional ca în luna martie să se organizeze manifestări în sprijinul promovării culturii vieţii", au afirmat reprezentanţii Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) Cluj, iniţiatorii marşului.

Evenimentul este organizat cu binecuvântarea IPS Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, care a transmis cu acest prilej un scurt mesaj.

"Suntem slujitorii vieţii şi ai morţii. Cel mai mare dar pe care Dumnezeu l-a făcut omului este viaţa. Atunci la începutul zidirii, când Adam a numit-o pe soţia sa, i-a pus numele Eva,a dică viaţă. Noi avem cultul vieţii şi cultul morţii şi această iniţiativă o binecuvântăm, pentru că în lumea în care trăim noi nu toţi au cultul vieţii. Observaţi, copiii sunt tot mai puţini, avorturile sunt multe şi poate că acest marş al vieţii va fi un semnal de alarmă", a declarat el.

În acest an, marşul se va organiza concomitent în 60 de oraşe din ţară, printre care Dorohoi, Cluj-Napoca, Galați, Deva, Hârlău, Iași, Pașcani, Piatra-Neamț, Bacău, Târgu-Jiu, Constanța, Timișoara, Zalău, Aiud, Alba Iulia, Ocna Mureș, Arad, Brașov, Buzău, Câmpia Turzii, Turda, Sf. Gheorghe, Târgoviște, Craiova, Giurgiu, Ploiești, Satu Mare, Fălticeni, Vicovu de Sus, Lugoj, Slatina, Corabia, Drăgănești-Olt, Balș, Caracal, Călărași, Suceava, Oradea şi Mediaș.

Acţiunile au debutat cu campania "40 de zile pentru viaţă", începută în 18 februarie, în cadrul căreia zeci de persoane s-au rugat zilnic în faţa Spitalului Dominic Stanca II şi mii de trecători au putut vedea mesaje pentru încetarea avortului şi de susţinere a familiei şi a vieţii.

Comenteaza