Filarmonica ”Transilvania” infirmă zvonurile legate de îmbolnăvirea unor muzicieni ai instituției cu coronavirus

Filarmonica ”Transilvania” infirmă zvonurile legate de îmbolnăvirea unor muzicieni ai instituției cu coronavirus
| Foto: Arhiva

Filarmonica de Stat ”Transilvania” infirmă zvonurile legate de faptul că unii muzicieni ai instituției au fost într-un turneu în China și că ar fi posibili purtători ai coronavirusului chinez.

Oana Andreica, secretarul muzical al instituției, cea care se ocupă de organizarea oricăror turnee sau concerte ale Filarmonicii de Stat ”Transilvania”, a declarat: ”În aceasta perioadă nu a existat niciun turneu în care să fi fost implicați membri ai Orchestrei sau ai Corului Filarmonicii de Stat ”Transilvania”, toate evenimentele artistice ale instituției având loc la Cluj. În egală măsură, nu s-a semnat niciun protocol de colaborare cu alte instituții muzicale, prin care angajați ai acestei instituții să ia parte la vreun turneu”.

Reprezentanții instituției culturale adaugă că au verificat și posibilitatea ca diverși membri ai orchestrei să fi participat individual la turneul din China, în afara contractelor și evenimentelor instituției.

”Putem declara cu certitudine că nici un angajat al Filarmonicii de Stat ”Transilvania” nu a participat la turneul organizat în China. În urma discuțiilor cu colegii de la Timișoara și de la Arad, am primit confirmarea faptului că nu au fost implicați membrii Filarmonicii din Cluj în această deplasare”, a precizat Rareș Sângeorzan, liderul Sindicatului Orchestrei Filarmonicii de Stat ”Transilvania”.

Citește și Muzicienii din Cluj, întorși din China, izolați la domiciliu

Comenteaza