Finanţare pentru infrastructură și patrimoniu cultural la sate

Finanţare pentru infrastructură și patrimoniu cultural la sate
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) va primi cereri de finanțare pentru mai multe submăsuri din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2020: dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice - infrastructura de acces agricolă; crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică; investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural.

Sesiunea de depunere a proiectelor este deschisă între 24 septembrie și 18 decembrie. Modalitatea de depunere a proiectelor de investiții, valabilă pentru toate aceste submăsuri este cea pe internet. „Sesiunile deschise aduc încă 674 de milioane de euro la ceea ce s-a lansat până acum în acest an. Astfel, suma totală disponibilă pe noul PNDR este de 1,5 miliarde de euro. 
 
Interesul arătat mă face încrezător că vom absorbi foarte repede banii europeni disponibili prin PNDR 2014-2020”,
a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin. Toți cei interesați să acceseze fonduri eurepene nermbursabile pot consulta pe pagina oficială de internet a AFIR variantele finale ale ghidului solicitantului pentru toate submăsurile lansate.

Comenteaza