Floricel Vitan, 2 ani de închisoare cu executare

Floricel Vitan, 2 ani de închisoare cu executare
Fostul ofiţer din cadrul Serviciului Independent de Protecţie şi Anticorupţie (SIPA) Floricel Vitan a fost condamnat astăzi la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Decizia a fost luată de instanţa Tribunalului Cluj şi poate fi atacată cu apel, în zece zile, la Curtea de Apel.Floricel Vitan este acuzat că a cerut reprezentanţilor unei societăţi din Cluj-Napoca o sumă de 60.000 de euro pentru a influenţa câştigarea unei licitaţii pentru achiziţionarea de produse alimentare destinate unei unităţi militare din Cluj.

Conform Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA), Vitan s-a oferit să îi ajute pe reprezentanţii firmei să câştige licitaţia de achiziţie de produse alimentare pentru o unitate militară din judeţul Cluj, cerând în schimb procente din valoarea unui contract de achiziţie publică, iniţial 1,5 la sută, echivalentul sumei de 45.000 de euro, iar ulterior de 0,5 la sută, echivalentul a 15.000 de euro. El a dat asigurări că are relaţii în cadrul Ministerului Apărării şi îi poate influenţa pe membrii comisiei de licitaţie să atribuie contractul firmei din Cluj-Napoca.

Vezi detalii despre caz

Comenteaza