Focarul de COVID-19 din Sălicea a izbucnit în cadrul comunităţii bisericii penticostale

Focarul de COVID-19 din Sălicea a izbucnit în cadrul comunităţii bisericii penticostale
| Foto: www.youtube.com

Ancheta DSP arată că focarul de COVID-19 din Sălicea a izbucnit în cadrul comunităţii bisericii penticostale din sat. Deocamdată 6 persoane au fost confirmate oficial cu noul coronavirus, printre care şi un copil.

Ancheta Direcției de Sănătate Publică arată că, în urma unei adunări a aproximativ 150 de persoane la biserica în cauză, a rezultat răspândirea virusului printre credincioși. În prezent, sunt şase cazuri de COVID-19 în Sălicea.

Totuşi, focarul din localitatea clujeană ar putea fi mai mare, de aceea primarul îi îndeamnă pe cei care au avut contact cu cei infectaţi şi au simptome să se autoizoleze şi să anunţe DSP Cluj.

„Având în vedere cazurile recente de Covid-19 din comuna noastră, precum și faptul că ancheta DSP a dezvăluit apariția virusului în cadrul comunităţii bisericii penticostale din satul Sălicea, am luat personal legătura cu reprezentanții acesteia.

Astfel, le-am solicitat acestora să anunțe fiecare membru al comunității penticostale, ca în cazul în care consideră că au luat contact cu o persoană infectată sau dacă prezintă simptome specifice infectării cu noul coronavirus, să se autoizoleze de urgență și să anunțe DSP Cluj. Toate aceste măsuri și indicații au ca scop protejarea tuturor cetățenilor comunei noastre, dar și împiedicarea răspândirii Covid-19!

Încă o dată, rog cetățenii comunei să fie solidari cu efortul autorităților și să comunice rudelor, cunoștințelor și persoanelor care nu au acces la informațiile de pe internet, să fie responsabili și să respecte toate măsurile impuse de această situație dificilă.

Toate aceste eforturi făcute la comun, atât de autorități, cât și de cetățeni, vor fi singura noastră șansă de a reveni cât mai rapid la normalitate!”, este apelul primarului comunei Ciurila, Cristinel Popa, de care aparține și localitatea Sălicea.

Totodată Primarul şi Consiliul primăriei au luat o nouă măsură pentru a stopa răspândirea virusului SARS COV-2 în localitatea Sălicea. Activitatea la terenul de sport din Sălicea a fost suspendată. Măsura are ca scop prevenirea altor posibile cazuri, precum și siguranța locuitorilor din comuna Ciurila. Autorităţile îndeamnă la responsabilitate și în același timp îşi conştientizează pe concetăţeni că trebuie făcute sacrificii comune pentru a ocroti sănătatea tuturor cetățenilor comunei.

Sursa foto: www.youtube.com

Comenteaza