Focuri de armă în centrul Clujului

Focuri de armă în centrul Clujului
Mai multe focuri de armă au fost trase în această seară pe strada Regele Ferdinand din centrul oraşului. Poliţia se află la faţa locului şi a deschis o anchetă.

Persoana care a tras cu arma, în această seară, la Galeriile Ferdinand din Cluj-Napoca este chiar unul dintre acţionarii magazinului. Conform martorilor, este vorba despre Marius Moga, fiul patronului Mircea Moga. Bărbatul a reuşit să fugă de la locul faptei, iar acum este dat în urmărire generală.

În momentul incidentulului, în magazin se aflau mai mulţi clienţi. La această oră, magazinul este închis, iar poliţiştii prelevează probe.

"A fost un incident la Galeriile Ferdinand. Unul dintre acţionarii magazinului a executat focuri cu o armă de vânătoare între grilajele uşii care asigură intrarea din spate a magazinului. Nimeni nu a fost rănit. Nu a fost ameninţată nicio persoană", a spus Mircea Rus, șeful Biroului Investigații Criminale din cadrul IPJ Cluj.

Încă nu se ştie motivul pentru care bărbatul a decis să tragă cu arma în plin centrul Clujului. Există totuşi două ipoteze luate în calcul de oamenii legii: un conflict conjugal între omul de afaceri şi soţia acestuia sau un conflict între patron şi angajaţii magazinului pe fondul sustragerii unor sume de bani.

UPDATE "La ora 17.35 a fost sesizată poliţia cu privire la faptul că, un bărbat în vârstă de 40 de ani a tras două focuri de armă în plan vertical în incinta unei societăţi comerciale situată pe strada Regele Ferdinand din Cluj-Napoca. Bărbatul a fost identificat, iar în prezent poliţiştii lucrează la depistarea şi prinderea acestuia. Nimeni nu a fost rănit", a declarat Anca Sidonia Bolba, purtător de cuvânt IPJ Cluj.

UPDATE Conform EVZ, în urmă cu câteva zile, Marius Moga a făcut un inventar la magazinul de porţelan şi a constatat că lipseşte o sumă de bani din gestiune.

UPDATE Marius Moga a fost reţinut şi dus la IPJ Cluj pentru declaraţii. Arma de vânătoare nu a fost încă găsită. Poliţiştii spun că omul de afaceri avea permis de port-armă.

Mircea Moga, tatăl celui reţinut, s-a aflat vreme de mai mulţi ani în clasamentul celor mai bogaţi români, top realizat de revista Capital.

Porcelain Manufactures, compania deţinută de familia Moga (Mircea Moga, Ioan Adrian Moga, Marius Lucian Moga, Emil Oltean, Voica Moga, Iosif Blaj şi germanul Michel Sami), a fost înfiinţată în Cluj-Napoca în 1990, fiind prima manufactură de porţelan particulară din România. Investiţia iniţială a fost de 250.000 de dolari, proveniţi dintr-o linie de credit.

Galeriile Ferdinand, magazin deschis la Cluj-Napoca în 2008, se află într-o clădire cu subsol, parter, două etaje şi mansardă, suprafaţa sa comercială de 1.800 mp fiind delimitată în prezent în 25 de spaţii comerciale. Investiţia pentru amenajarea spaţiului comercial a fost de 1 milion de euro.

Comenteaza