Fost deputat de Cluj, trimis în judecată pentru evaziune de 44 de milioane de euro

Fost deputat de Cluj, trimis în judecată pentru evaziune de 44 de milioane de euro
Graţiela Iordache a fost trimisă în judecată de procurorii DNA sub acuzaţia de complicitate la evaziune fiscală, într-un dosar legat de fosta Societate Naţională “Tutunul Românesc”.
Fostul deputat de Cluj Graţiela Iordache, fostă de asemenea secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA sub acuzaţia de complicitate la evaziune fiscală, într-un dosar legat de fosta Societate Naţională “Tutunul Românesc”, devenită SC Galaxy Tobacco SA, se arată într-un comunicat de presă al DNA, citat de realitatea.net.

Din probatoriul administrat de procurori a rezultat că, în perioada noiembrie 2007- aprilie 2009, S.C. Galaxy Tobacco S.A. a emis şi pus în executare două contracte având ca obiect transferul dreptului de proprietate asupra cantităţilor de 231,7 tone şi de 871,2 de tone tutun brut către firma italiană SC CTS SRL.

Transferul a fost efectuat din depozite neautorizate ca antrepozit fiscal (Zimnicea, Bucureşti,Tg.Jiu ş.a.), cu încălcarea dispoziţiilor legale privind antrepozitul fiscal şi fără a avea autorizaţie de comercializare. Emiterea şi executarea celor două contracte a avut ca scop ascunderea bunului şi a sursei impozabile şi taxabile şi, pe cale de consecinţă, neachitarea obligaţiilor fiscale către stat.

Graţiela Iordache a câştigat, în 2004, un mandat de deputat de Cluj. Ea a candidat din partea Uniunii PSD+PUR.

Comenteaza