Fostul premier Cioloș, "debarcat" din TAROM la București, pe ruta Bruxelles – Cluj

Fostul premier Cioloș, "debarcat" din TAROM la București, pe ruta Bruxelles – Cluj

Ex-premierul Dacian Cioloș, fost comisar european, a relatat, pe pagina sa de socializare, că a fost nevoit să rămână în capitală după ce a ajuns în România deoarece TAROM a vândut mai multe bilete decât capacitatea avionului la cursa București – Cluj-Napoca.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Aflu de la prieteni că unele televiziuni spun că aș fi forțat urcarea într-un avion de la București la Cluj-Napoca și că acum aș fi bine-mersi în Cluj, datorită unor intervenții făcute „de sus”. Sunt nevoit să fac câteva precizări, doar ca să nu ia amploare ceea ce se conturează a fi manipulare.

În seara asta, potrivit biletului pe care l-am cumpărat cu mai multe zile în urmă de la TAROM, ar fi trebuit să zbor Bruxelles – București – Cluj-Napoca. Am rămas însă la București, din cauză că TAROM a vândut pe cursa de Cluj mai multe locuri decât capacitatea avionului.

E un lucru care se mai întâmplă - această practică „overbooking”, nu tocmai fericită pentru cei care se găsesc în situația de mai jos, este destul frecventă la multe companii aeriene și permisă de IATA.

Ajuns la București dinspre Bruxelles, am aflat așadar că biletul meu către Cluj-Napoca este valid, numai că, de fapt, sunt pe o listă de așteptare pentru a urca în avion, pe care erau deja alte două persoane.

Motivul: mai multe bilete vândute decât capacitatea avionului. La un moment dat am primit un bilet de îmbarcare si am urcat în avion - înțeleg că în virtutea faptului că fiind în tranzit aveam prioritate potrivit reglementărilor sau unei proceduri a TAROM.

Cum decolarea a tot întârziat, am întrebat personalul avionului despre ce e vorba și am înțeles că, dintre celelalte două persoane care mai erau pe lista de așteptare, ar fi trebuit să aleagă doar una pentru ultimul loc liber.

O situație ingrată și jenantă, atât pentru mine, cât mai ales pentru pasagerii care așteptau de mai bine de o jumătate de oră ca avionul să decoleze. Am decis să renunț eu la călătorie și am rămas la București, cu toate că am câteva lucruri urgente de rezolvat acasă, la Zalău.

Scenele de derută și nervozitate de la bord au fost și filmate de o pasageră, nu am înțeles cu ce scop, cât timp nu am utilizat nici funcția, nici numele pentru a obține vreun beneficiu suplimentar – dincolo de acela de a zbura pe baza biletului pe care îl cumpărasem.

Nu e nimic excepțional, vreau nici să mă victimizez că a trebuit să cobor din avion și nici să mă dau erou că am cedat locul primit. Dacă a avut impresia cineva că avionul stă în loc din cauza mea, e în eroare. Sper că ceilalți doi pasageri de pe lista de așteptare au ajuns cu bine la Cluj-Napoca”.

Înainte de decolare, TAROM a decis că doar doi dintre cei trei pasageri să poată călători, unul fiind Cioloș. Ceilalți doi s-au certat care să ocupe locul rămas liber, iar aceasta a dus la întârzierea decolării. Cioloș a decis să coboare și să îi lase pe ceilalți doi pasageri să își continue călătoria.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza