Fostul şef al CFR Călători, trimis în judecată pentru şantaj

Fostul şef al CFR Călători, trimis în judecată pentru şantaj
Clujeanul Vasile Secară, fostul președinte al Directoratului CFR Călători, a fost trimis vineri în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticuropţie (DNA) Braşov pentru şantaj.

Fostul şef al CFR Călători este acuzat că în complicitate cu directorul regionalei Braşov, Gheorghe Rădulescu, și cu șeful oficiului juridic al CFR Călători, Nicolae Berindean, l-ar fi șantaj începând cu luna august 2014 pe un angajat al SRTFC Brașov, cu scopul de a-l determina pe acesta să renunțe la un litigiu de muncă înregistrat la Tribunalul Brașov prin care solicita să fie repus în funcția de director al CFR Brașov.

Printre acțiunile întreprinse de Secară pentru a-și atinge obiectivul se numără cercetarea disciplinară pentru fapte prescrise, respectiv ameninţarea cu evacuarea din locuinţa de serviciu şi desfacerea contractului de muncă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii  DNA arată că "inculpații au urmărit prin efectuarea acestor constrângeri ca inculpatul Rădulescu Gheorghe să-și păstreze funcția de director în care tocmai fusese numit, evitând astfel o posibilă reintegrare în această funcție a angajatului respectiv. În data de 22.10.2014, inculpatul Rădulescu Gheorghe, în cadrul cercetării disciplinare privind un angajat al instituției, a omis cu intenție să insereze în raportul de cercetare date despre o notă de relații și a înaintat dosarul de cercetare la S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A. în vederea producerii unor consecințe juridice, respectiv aplicarea de sancțiuni față de angajatul respectiv". 

În același dosar anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a complicilor fostului șef al Direcoratului CFR Călători, Gheorghe Rădulescu - pentru șantaj, fals intelectual și uz de fals, și Nicolae Berindean - pentru complicitate la șantaj. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braşov, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

La începutul lunii februarie, la doar două zile după demisia sa din funcţie, DNA a dispus faţă de Secară punerea în mișcare a acțiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, din 3 februarie până în 3 aprilie. 

Comenteaza