Fostul şef al Poliţiei Rutiere, condamnat de ICCJ la închisoare cu suspendare

Fostul şef al Poliţiei Rutiere, condamnat de ICCJ la închisoare cu suspendare
Fostul şef al Poliţiei Rutiere Cluj, Alexandru Mureşan, cercetat pentru înşelăciune şi fals în acte oficiale, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare şi la muncă în folosul comunităţii.

Prin sentinţa dată, procurorii ICCJ au decis să-i schimbe pedeapsa dată de Curtea de Apel Cluj la sfârşitul anului 2014 din închisoare cu executare în închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, informează clujust.ro. 

În acelaşi timp, Mureşan a fost pus să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, în cadrul Asociaţiei Filantropice Medical-Creştine Cluj-Napoca sau a Primăriei Cluj-Napoca. 

Pe durata termenului de supraveghere fostul şef al Poliţiei Rutiere trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune al Tribunalului Cluj la datele fixate, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat pentru supravegherea sa, să anunţe schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, respectiv să comunice schimbarea locului de muncă şi să prezinte documente prin care să poată fi controlate mijloacele sale de existenţă.

Comisarul Alexandru Mureşan a fost trimis în judecată pentru că şi-ar fi modificat adeverinţa de venit pentru a obţine două credite în valoare de 248.000 de euro. De asemenea, ar fi omis să treacă în declaraţia de avere datoriile de peste 1,5 milioane de euro ale soţiei sale. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului Curţii de Apel Cluj, prejudiciul cauzat de acesta este de 248.500 de euro şi nu a fost recuperat.

Comenteaza