FOTO | Cum arată "paradisul" jucătorilor de golf. E situat în cadrul Regnum Carya Golf & Spa Resort din Belek

FOTO | Cum arată
Singurul teren de golf cu nocturnă din Europa se află în Turcia, în faimoasa staţiune Belek, în cadrul unui resort de lux care, în urmă cu doi ani, a găzduit reuniunea G20 a celor mai puternici şefi de stat din lume.

Carya Golf Club deține singurul teren de golf cu instalație de nocturnă din Europa, ceea ce facilitează utilizarea sa și în afara sezonului estival, între lunile septembrie și mai, când condițiile climaterice de pe riviera turcească a Mediteranei sunt ideale pentru golf. Deschis din noiembrie 2008, parcursul de 18 cupe cu par 72 de la Carya Golf Club este proiectat de Thomson Perrett & Lobb, firma de arhitectură fondată de legendarul Peter Thomson, cvintuplu laureat la Open Championships, care a realizat un teren de golf de o frumusețe naturală uluitoare, situat pe dealurile nisipoase ale coastei mediteraneene.

Inspirat din design-ul unor terenuri de golf situate pe soluri nisipoase, precum Sunningdale sau The Berkshire, construcția sa a presupus aducerea și aclimatizarea unor specii de plante specifice, la care se adaugă pini și eucalipți care creează un ambient natural spectaculos. Jucătorii profesioniști, dar și începătorii, sunt întâmpinați de un clubhouse cu facilități de lux și o academie de golf dotată la standarde de top.

Clubul de golf este situat în Regnum Carya Golf & Spa Resort, o stațiune care a găzduit acum doi ani reuniunea G20 a celor mai puternici șefi de state și guverne din lume. Regnum beneficiază de un centru de conferințe, un spa organic, trei terenuri de fotbal la standarde FIFA, terenuri de tenis indoor și în aer liber, cinci piscine cu diverse facilități pentru familii cu copii.

În plus, turiștii se vor bucura de o ofertă variată de mâncăruri și băuturi. Oaspeții de la Regnum Carya Golf & Spa Resort pot alege dintr-o selecție de opțiuni culinare de tip all-inclusive, care includ un impresionant mic dejun, prânzul și cina de tip bufet de la Gourmet Main Restaurant, precum și o gamă amplă de opțiuni în cele șapte restaurante à la carte.

Regnum Carya Golf & Spa Resort are 553 de camere, inclusiv 20 de vile, iar capacitatea de cazare a hotelului este de 1.200 de paturi.

Îmbrățișând filozofia potrivit căreia natura este sursa primordială a frumuseții, GreenDoor Spa & Wellness Center de la Regnum Carya Golf & Spa Resort reprezintă o facilitate eco-friendly, care se concentrează pe promovarea echilibrului și a armoniei într-un mediu relaxant și luxuriant. Spa-ul folosește exclusiv produse naturale și ecologice, oferind oaspeților o serie de tratamente holistice și terapeutice.

Campionul olimpic Justin Rose s-a impus la Open-ul Turciei, jucat la Regnum Carya Golf & Spa Resort din Belek

La doar o săptămână de când și-a trecut în palmares cel de-al doilea titlu de campion mondial din carieră, britanicul Justin Rose s-a impus în open-ul Turciei la golf, apropiindu-se de primul loc în clasamentul general al European Tour, cu puțin timp înaintea confruntărilor finale din Dubai. Nicolas Colsaerts (Belgia) și Dylan Frittelly (Africa de Sud) au ocupat celelalte trepte ale podiumului.

Aflat la a 5-a ediţie, Open-ul Turciei (Turkish Airlines Open) a reuşit, o dată în plus, să strângă lumea bună din golful profesionist mondial, punând în joc premii totale în valoare de peste 7 milioane de dolari. Turneul din acest an i-a adus în prim plan trei medaliați olimpici, britanicul Justin Rose, suedezul Henrik Stenson americanul Matt Kuchar, precum şi campionul de anul trecut, danezul Thorbjørn Olesen.

Turkish Airlines Open s-a desfășurat, pentru al doilea an la rând, la Regnum Carya Golf & Spa Resort din Belek (Antalya), la cel mai faimos club de golf din Turcia, recunoscut în Topul celor mai bune 100 de cluburi de golf din lume de către numeroase publicații de profil. Bucurându-se de 300 de zile de soare pe an, Belek este paradisul oricărui jucător de golf și prima alegere pentru jucători profesioniști și amatori din întreaga lume.

Preşedintele Board-ului Regnum Carya Golf and Spa Resort, Ali Safak Öztürk: "Suntem mai mult decât încântaţi să fim gazdele unuia dintre cele mai prestigioase turnee de golf, pentru al doilea an la rând. Am avut onoarea, o dată în plus, să îi avem alături de noi pe cei mai de seamă jucători de golf din lume, ceea ce va creşte semnificativ imaginea Belek-ului în lumea golfului internaţional."

O particularitate deosebită a traseului este cupa a 16-a, inedită prin locul în care este plasat tee-box-ul (suprafața de lansare a primei lovituri): acoperișul înierbat al unei vile din cadrul resort-ului. Cupa este una dintre cele mai dificile din întregul circuit European Tour, măsurând 463 de yarzi (423,4 metri), par 4.

"Cupa a 16-a în varianta ei originală a fost modificată în timpul construcției vilelor, iar noul tee de pe acoperișul vilei a păstrat, în linii mari, amplasarea vechiului tee. Am reușit să punem iarbă naturală sus pe acoperiș, iar tee-ul este într-o stare excelentă. Dar pentru asta este nevoie de 4 bărbați pentru a ridica o mașină de tuns iarba pe scări până la tee", spune directorul turneului.

Comenteaza