FOTO Klaus Iohannis, la Cluj. A luat masa la un cunoscut restaurant din centru

FOTO Klaus Iohannis, la Cluj. A luat masa la un cunoscut restaurant din centru
Preşedintele României se află în trecere prin capitala Transilvaniei, având programată marţi o vizită în judeţele Harghita şi Covasna.

Şeful statului a luat masa la restaurantul Boema din zona centrală a oraşului. Îmbrăcat lejer şi însoţit de Carmen Iohannis, preşedintele s-a fotografiat alături de reprezentanţii restaurantului, care s-au declarat surprinşi de vizita neanunţată.

Klaus Iohannis are programată marţi o vizită în județele Harghita și Covasna.

"Au trecut mulți ani de când un șef de stat nu a mai fost în vizită oficială în cele două județe din centrul țării, iar scopul acestei vizite îl reprezintă cunoașterea problemelor locale, identificarea realităților zonei, dar și a elementelor care țin de viitoarea dezvoltare regională", a declarat purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Şeful statului va participa la o dezbatere cu autoritățile locale, care va avea loc la Consiliul Județean Harghita, în Miercurea Ciuc. Preşedintele va merge și la Complexul Monahal Șumuleu Ciuc, una dintre cele mai cunoscute zone de pelerinaj din România și cel mai mare complex de acest gen din Europa de Est.

Klaus Iohannis va vizita și căminul "Sfântul Ștefan" din Miercurea Ciuc, unde va avea și o întâlnire cu meșteșugari, întreprinzători și producători autohtoni. De asemenea, șeful statului va vizita fabrica Perla Harghitei din Sâncrăieni, cu tradiție în îmbutelierea apei minerale și cu capital integral românesc.

Tot pe 18 iulie, președintele Iohannis va merge în municipiul Sfântul Gheorghe din Harghita, unde va avea o întâlnire cu reprezentanții clusterelor, asociațiilor profesionale și incubatoarelor din zonă pentru a discuta despre măsurile care ar putea fi luate pentru încurajarea întreprinderilor mici și mijlocii din zonă.

În aceeași zi, șeful statului va participa la ceremonia militară organizată la Mausoleul de la Mărăști, în județul Vrancea, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la bătălia de la Mărăști.

"Președintele vrea să pună în evidență contribuția remarcabilă pe care au avut-o ostașii români la ceea ce înseamnă realizarea Unirii. Și, de asemenea, două aspecte importante - cât este de necesar să marcăm momentele glorioase ale Armatei Române și președintele își mai dorește să sublinieze nevoia urgentării și intensificării pregătirilor pentru anul 2018. Să nu uităm că vorbim despre Centenarul Marii Uniri și sunt necesare aceste pregătiri foarte serioase", a declarat purtătorul de cuvânt al administraţiei prezidenţiale.

Comenteaza