FOTO/VIDEO cu lotul pitic al Autostrăzii Transilvania şi cu şanse de finalizare în 2018

FOTO/VIDEO cu lotul pitic al Autostrăzii Transilvania şi cu şanse de finalizare în 2018
Un lot de 3,6 km al Autostrăzii Transilvania are şanse să fie gata în perioada mai-iunie 2018.

''Lotul pitic de doar 3,6 km dintre Iernut și Ogra, parte din A3 Autostrada Transilvania, este construit de Geiger. Această bucată de autostradă face legătura dintre nodul Iernut (aflat pe lotul Astaldi) și tronsonul Ogra-Ungheni (construit de Strabag). Cea mai mare problemă a acestui proiect este, în acest moment, lipsa autorizației de construire pe 600 de metri (așa cum se vede în primele secunde ale filmării aeriene).

Pe restul de 3 km care au autorizație, lucrările au avansat foarte bine. Tot segmentul are mari șanse să fie gata în perioada mai-iunie 2018. Probleme tehnice deosebite nu există. Ultimul raport emis de CNAIR arată un progres fizic de aproximativ 26% pentru acest proiect.

Din păcate, pe Autostrada Transilvania, între Câmpia Turzii și Ungheni (Aeroport Târgu Mureș), se lucrează acum doar pe 21,1 km din totalul de 47,3 km, adică doar pe 45% din distanță! De ce? Pentru că se așteaptă în continuare emiterea acordului de mediu și, implicit, a autorizațiilor de construire necesare pentru cele 3 loturi dintre Câmpia Turzii și Ogra", arată reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructura. 

Comenteaza