Foto Furtul de la Universitatea de Științe Agricole, ca-n filme. Cine sunt cei doi "actori" care au plecat cu 90.000 de lei

Furtul de la Universitatea de Științe Agricole, ca-n filme. Cine sunt cei doi "actori" care au plecat cu 90.000 de lei
Furtul de la USAMV Cluj
Furtul de la USAMV Cluj
Furtul de la USAMV Cluj

Polițiștii clujeni au găsit, în urma perchezițiilor efectuate în cazul spargerii de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, mai multe obiecte legate de caz, printre care măști și cagule.

În urma unor activități investigative complexe, polițiștii clujeni au reușit identificarea, depistarea și reținerea persoanelor bănuite de comiterea furtului din USAMV. Pentru probarea activității infracționale a acestora, agenți din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca (PMCN) au efectuat, marți, 5 noiembrie, percheziții în Iași și în Timișoara, sub coordonarea procurorului de caz. În urma perchezițiilor efectuate au fost ridicate bunuri și bani care prezintă interes pentru cauză.

"Cei în cauză, în vârstă de 25 și de 26 ani, sunt bănuiți că, în noaptea de 2/3 octombrie, având fețele acoperite, au pătruns în incinta unei universități de pe Calea Mănăștur, iar din seiful casieriei au sustras bani și bonuri valorice, cauzând un prejudiciu estimat la peste 90.000 de lei.

La acea dată, în urma sesizării primite, s-a constituit un grup de lucru la nivelul PMCN, format din polițiști din cadrul mai multor structuri și au fost demarate de îndată cercetări. În urma unor activități complexe, s-a reușit identificarea și depistarea celor bănuiți de comiterea faptei. În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate articole de îmbrăcăminte, bani și alte obiecte care prezintă interes pentru cauză", transmite Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Cluj.

De asemenea, cei în cauză au fost conduși la sediul unității de poliție, iar în baza probatoriului administrat au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. La acțiuni au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și criminaliști.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

Comenteaza