Furtună la Cluj | Mai mulţi copaci rupţi şi un acoperiş decopertat în centrul Clujului

Furtună la Cluj | Mai mulţi copaci rupţi şi un acoperiş decopertat în centrul Clujului
Furtuna care s-a abătut marți peste Cluj nu a trecut fără urme. Vântul puternic a smuls o parte din acoperişul unei clădiri din centrul oraşului şi a rupt mai mulţi arbori.

UPDATE

15 locaţii au fost afectate în judeţul Cluj ca urmare a fenomenelor meteo extreme, informează ISU Cluj, printr-un comunicat de presă


Şase echipaje din trei subunităţi ale ISU Cluj au intervenit în cursul zilei de azi pentru eliberarea carosabilului sau autovehiculelor surprinse sub arborii sau ramurile de arbori căzute în urma vijeliei din această după-amiază. Au fost afectate mai multe alei şi străzi din municipiul Cluj-Napoca, dar şi alte trei localităţi din judeţ.

În municipiul Cluj-Napoca a fost necesară intervenţia pompierilor militari pentru eliberarea căilor de acces şi autovehiculelor blocate de arborii căzuţi pe străzile Detunata, Alverna, Cantonului, Elicei, Ostaşilor, Eremia Grigorescu, Calea Someşeni, Căpşunilor, Octavian Petrovici şi Plopilor.Un acoperiş al unei clădiri din Piaţa Unirii a fost deteriorat în proporţie de 30%, ca urmare a vântului puternic.

Intervenţia pompierilor militari a fost sprijinită de echipaje ale Poliţei Locale şi Serviciului Spaţii Verzi ale Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, precum şi o echipă de intervenţie a Companiei de Transport Public Cluj-Napoca pentru gestionarea cablurilor de transport a energiei electrice căzute.

Un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Huedin a intervenit pentru înlăturarea unui copac căzut pe drumului dintre localităţile Călăţele şi Dealu Negru.

Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Mărgău şi Gilău au desfăşurat acţiuni pentru eliberarea unor drumuri judeţene care traversează cele două comune.
Judeţul cluj s-a aflat în intervalul 14.35 - 15.35 sub avertizare cod portocaliu.

 

 

 

 

Potrivit reprezentanţilor ISU Cluj, în urma furtunii de marți, aproximativ un sfert din acoperişul unei clădiri din Piaţa Unirii a fost smuls. De asemenea, şi reţeaua electrică care alimentează troleibuzele a fost avariată, producând, astfel, perturbări în transportul în comun.

Au fost semnalaţi mai mulţi arbori rupţi, unii dintre aceştia blocând circulaţia rutieră.

Echipajele ISU au intervenit pe strada Plopilor pentru a îndepărta trei copaci rupţi şi căzuţi pe trotuar şi carosabil care obstrucţionau circulaţia. 

În urma ploii, canalizarea nu a mai făcut faţă, în unele zone, inundând străzile.

Intervenţiile ISU sunt în curs, iar până la această oră nu există informaţii legate de eventuale victime.

Comenteaza