Furturile de mașini, moda finalului de săptămână la Cluj. Doi bărbați au fost reținuți pentru astfel de infracțiuni

Furturile de mașini, moda finalului de săptămână la Cluj. Doi bărbați au fost reținuți pentru astfel de infracțiuni

Poliștii clujeni au anunțat două cazuri de furturi de autoturisme, petrecute în ultimele zile, pe raza județului.

Un bărbat în vârstă de 42 de ani din localitatea Poieni, sub influența băuturilor alcoolice, a furat mașina unei vecine și a mers la gară, unde a și abandonat-o. Poliștii l-au prins în tren, în drum spre Cluj-Napoca.

"La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 13.45, Poliția orașului Huedin a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 45 de ani, din comuna Poieni, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras autovehiculul personal care se afla parcat, însă neasigurat, în centrul localității Poieni.

În baza sesizării, la nivelul Poliției orașului Huedin și a Secției 8 Poliție Rurală Huedin a fost constituită o echipă complexă, fiind demarate activități investigativ-operative.

În urma verificărilor efectuate în colaborare cu polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj și a informațiilor obținute, s-a constatat că autoturismul se află în proximitatea Stației CFR Călători din localitatea Poieni.

Totodată, polițiștii au stabilit că persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii este un bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Poieni, acesta fiind depistat într-un tren care circula înspre municipiul Cluj-Napoca.

Din verificările efectuate în bazele a reieșit că acesta nu este posesorul unui permis de conducere, iar la testarea cu aparatul etilotest a fost înregistrată concentrația de 1,09 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Astfel, la data de 10 februarie a.c., în baza probatoriului administrat, pe numele bărbatului a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe", trasmite IPJ Cluj.

Un alt bărbat, de această dată din Apahida, care nu avea permis de conducere, a furat mașina unui prieten și mai apoi a avariat un alt autoturism, dar și gardul unei proprietăți.

"La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 00.15, Secția 2 Poliție Rurală Apahida a fost sesizată de către un tânăr de 24 de ani, din județul Maramureș, despre faptul i-ar fi fost sustras autoturismul de către un alt tânăr în vârstă de 22 de ani, care se afla în vizită la el, în localitatea Apahida.

Din cercetările derulate de polițiști s-a stabilit faptul că, în timp ce se afla în vizită la persoana vătămată, tânărul de 22 de ani, din comuna Apahida, ar fi sustras cheile autoturismului din apartament, ulterior s-a deplasat cu acesta prin localitatea Sânnicoara, unde ar fi acroșat un alt autoturism care circula regulamentar și ar fi avariat gardul unui imobil, loc în care a abandonat autoturismul.

În urma activităților investigativ-operative, tânărul a fost depistat la scurt timp de polițiști, fiind condus, în baza mandatului de aducere, la sediul secției de poliție pentru continuarea cercetărilor.

Din verificări a rezultat că acesta nu este posesorul unui permis de conducere. Totodată, tânărul a refuzat testarea cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, cât și recoltarea mostrelor biologice.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice", a anunțat IPJ Cluj.

Comenteaza