Gest cald la Cluj, în mijlocul gerului. Cuier gratuit cu haine groase FOTO

Gest cald la Cluj, în mijlocul gerului. Cuier gratuit cu haine groase FOTO
Încă de săptămâna trecută, România se află sub cod portocaliu de viscol şi ger. Şi vremea rea nu se dă dusă. Atenţinările meteo au fost extinse până miercuri seara. Luni noaptea, la Cluj-Napoca s-au înregistrat şi - 18 grade Celsius.

Oameni cu suflet mare s-au gândit la oamenii străzii şi la cei ce nu-şi permit să-şi cumpere haine groase. Mai exact, Parohia Unitariană din Cluj a urmat exemplul altor ţări şi a amplasat, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, un „cuier gratuit cu haine groase". 

"Cuier gratuit! Dacă îți e frig ia o haină! Dacă ai mai multe, agață una pe cuier!", scrie pe panoul afişat pe gardul Parohiei.

De asemenea, polițiștii locali au făcut verificări în zonele frecventate de către persoanele fără adăpost, precum: str. Clinicilor, str. Anina, str. Aurel Vlaicu, Piața Mărăşti, Autogara Beta, Calea Turzii, str. Fabricii de Chibrituri, str. Nirajului, str. Fabricii de Zahăr, Piața Unirii. Persoanele în cauză au fost legitimate şi conduse la Centrul de Găzduire Temporară de pe str. Oaşului nr. 298 şi la cel de pe str. Dragoş Vodă, unde au fost preluate de către angajații din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială și Medicală.

Primăria roagă cetățenii municipiului să sprijine desfăşurarea acestor acţiuni, iar în cazul în care observă persoane fără adăpost să contactezepoliţiştii locali la numerele de telefon 0264/955 sau 0264/598784.

 

Comenteaza