Gestul de suflet al unor studenţi din Cluj, în plină criză COVID-19: Cumpără mâncare şi medicamente pentru bătrâni

Gestul de suflet al unor studenţi din Cluj, în plină criză COVID-19: Cumpără mâncare şi medicamente pentru bătrâni

Doi studenţi din Cluj-Napoca au anunţat vecinii în vârstă din blocul în care locuiesc că le cumpără alimente şi medicamente. Cei doi au luat această decizie astfel încât bătrânii să nu iasă din casă şi să se expună infecţiei cu coronavirus.

Diadra Tănasă, doctorandă a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) din cadrul UBB, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că e nevoie de solidaritate.

„Trebuie să fim solidari în această perioadă. Eu şi cu prietenul meu Matei vrem să ajutăm cât putem vecinii noştri din bloc. Locuim în chirie în cartierul Mănăştur şi am pus un afiş la intrarea în scară prin care le-am spus vecinilor în vârstă că pot apela la noi pentru a le cumpăra alimente şi medicamente, iar ei să nu iasă din casă şi să se expună infecţiei cu coronavirus. Ar trebui să lăsăm egoismul deoparte şi să ne gândim şi la semenii noştri, iar în această perioadă este nevoie de solidaritate. Noi avem acum şi mai mult timp, cursurile la facultate fiind suspendate, iar tinerii sunt mai puţin predispuşi la infecţia cu noul coronavirus”, a spus Tănasă.

Aceasta lucrează şi la o asociaţie şi are experienţă de voluntar.

Comenteaza