Ghid turistic al Clujului văzut prin ochii artiștilor

Ghid turistic al Clujului văzut prin ochii artiștilor

Asociația Sabot lansează în 1 iunie, cu ocazia aniversării unui an de la inaugurarea Centrului de Interes, primul ghid turistic al orașului văzut prin ochii artiștilor contemporani.

Cu coperți desenate de artiști, ghidul va fi instrumentul perfect și pentru turistul care caută să descopere Clujul artistic, și pentru cel ajuns aici dintr-o curioasă întâmplare. „Cluj Art Guide” (care conține, bineînțeles, harta tuturor punctelor pe care creativii clujeni le consideră ‘de interes’) face o selecție deloc întâmplătoare a celor mai bune locuri din oraș: de la galerii și ateliere de artiști, până la cafenele, cluburi, restaurante și cazări.

Realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca, începând din 1 iunie, ghidul se va putea găsi la Centrul de Interes și în multe alte locuri cheie din centrul (și de la periferia) orașului.

“La un moment dat, ne-am dat seama că suntem printre puținele orașe din Europa care nu au un ghid turistic dedicat. Clujul e unul dintre cele mai tinere centre artistice europene, așa că nu știu cine altcineva ar fi putut să se uite la el mai bine decât artiștii. Văd ghidul ăsta ca pe o încercare de a atrage atenția turistul străin spre artă și spre acele – chiar multe – locuri din oraș în care timpul poate trece cu gust.”, ne spune Daria Dumitrescu, coordonatoarea Asociației Sabot.

 

Comenteaza