Globurile de Aur 2020. "Once upon a time in Hollywood", de Quentin Tarantino, marele câştigător al galei

Globurile de Aur 2020. "Once upon a time in Hollywood", de Quentin Tarantino, marele câştigător al galei

Lungmetrajul ''1917'', dedicat Primului Război Mondial, pelicula ''Once Upon a Time... in Hollywood'', cu o acţiune plasată în anii 1960 la Los Angeles, serialul de comedie ''Fleabag'', serialul dramatic ''Succession'' şi miniseria TV ''Chernobyl'' au câştigat principalele premii atribuite la gala Globurilor de Aur 2020, decernate duminică într-o seară marcată de numeroase surprize, informează Reuters şi DPA.

Britanicul Ricky Gervais, celebru pentru umorul său ireverenţios şi care a prezentat pentru a cincea oară gala Golden Globes, a rostit în monologul său de deschidere mai multe glume prin care a ironizat industria de la Hollywood, generând de multe ori râsete nervoase în rândul celebrităţilor prezente în sală. În discursul său introductiv, Ricky Gervais a ironizat-o pe actriţa Felicity Huffman, dar şi legende de la Hollywood, cruciada începută de Ronan Farrow împotriva agresorilor sexuali, filmele Marvel, starea actuală a industriei cinematografice, entităţi corporatiste, platforma de streaming Netflix şi, în special, filmul "Cats".

Lungmetrajul "1917" a fost desemnat cel mai bun film dramatic, învingând doi mari favoriţi - filmele "The Irishman" şi "Marriage Story", ambele produse de Netflix -, în timp ce o peliculă nostalgică, "Once Upon a Time... in Hollywood", regizată de Quentin Tarantino şi produsă de Sony Pictures, s-a impus la categoria "cel mai bun film - comedie/musical".

Cineastul britanic Sam Mendes a fost desemnat cel mai bun regizor cu filmul "1917", o producţie a studioului Universal Pictures.

"Este o mare surpriză", a declarat Sam Mendes, care i-a învins la această categorie pe marii favoriţi, Martin Scorsese ("The Irishman") şi Quentin Tarantino ("Once Upon a Time... in Hollywood").

Joaquin Phoenix, protagonistul din filmul "Joker", şi Renee Zellweger, care a interpretat-o pe legendara Judy Garland în pelicula "Judy", au câştigat premiile de interpretare în filme dramatice, în timp ce Taron Egerton ("Rocketman") şi Awkwafina ("The Farewell") au câştigat primele lor Globuri de Aur pentru roluri în filme de comedie-musical.

Quentin Tarantino a câştigat şi Globul de Aur pentru scenariu graţie filmului "Once Upon a Time... in Hollywood", considerat o scrisoare de dragoste adresată industriei de la Hollywood. Acelaşi film a câştigat duminică seară cel de-al treilea trofeu prin intermediul starului hollywoodian Brad Pitt, desemnat cel mai bun actor într-un rol secundar.

Laura Dern a câştigat Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă în rol secundar graţie evoluţiei sale din "Marriage Story", învingând-o astfel pe Jennifer Lopez, favorita criticilor de specialitate pentru rolul ei din filmul "Hustlers".

Cel mai bun film străin a fost desemnat lungmetrajul sud-coreean "Parasite", Elton John a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun cântec original cu single-ul "I'm Gonna Love Me Again", iar trofeul onorific Cecil B. DeMille a revenit în acest an starului american Tom Hanks.

În domeniul producţiilor de televiziune, "Succession", produs de HBO, despre o familie disfuncţională americană ce deţine o companie mass-media, s-a impus la categoria "cel mai bun serial dramatic". Protagonistul acestui show TV, scoţianul Brian Cox, a fost desemnat cel mai bun actor într-un serial-dramă.

"Fleabag", o comedie cu umor ireverenţios produsă de Amazon Studios, s-a impus la categoria "cel mai bun serial-comedie/musical", iar protagonista sa, artista britanică Phoebe Waller-Bridge, a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un serial de comedie.

Ramy Youssef a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un serial de comedie cu rolul din producţia TV "Ramy", în timp ce Olivia Colman a triumfat la categoria "cea mai bună actriţă într-un serial dramatic" graţie interpretării reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii în producţia "The Crown"

Producţia de televiziune "Chernobyl" a câştigat Globul de Aur pentru cea mai bună miniserie/ lungmetraj TV.

Premiile pentru roluri principale interpretate într-o miniserie/lungmetraj TV au revenit în acest an actorilor Russell Crowe ("The Loudest Voice") şi Michelle Williams ("Fosse/Vernon"), în timp ce Globurile de Aur pentru roluri secundare în astfel de producţii TV au fost câştigate de Stellan Skarsgard ("Chernobyl") şi Patricia Arquette ("The Act").

Trofeul onorific Carol Burnett, aflat la cea de-a doua sa ediţie, a fost atribuit actriţei, prezentatoarei şi realizatoarei TV Ellen DeGeneres.

Cea de-a 77-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur a avut loc la hotelul Beverly Hilton din Los Angeles. Evenimentul, difuzat în direct de postul de televiziune american NBC, a fost prezentat pentru a cincea oară de Ricky Gervais.

Decernate pentru prima dată în 1944, Globurile de Aur recompensează cele mai bune interpretări şi producţii din industria cinematografică şi de televiziune, grupate în 25 de categorii.

Comenteaza