Grațierea corupților, hulită la Cluj

Grațierea corupților, hulită la Cluj
Peste 200 de persoane s-au adunat, duminică seara, în Piaţa Unirii, protestând faţă de propunerea senatorului PSD Şerban Nicolae de a graţia persoanele acuzate de fapte de corupţie şi cerând Parlamentului să respingă această iniţiativă.

Câţiva dintre ei au arborat în faţa statuii lui Matei Corvin un steag tricolor de mari dimensiuni. Ei au scandat ”Demisia”, ”Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu”, ”La închisoare, nu la guvernare”, ”PSD ciuma roşie” şi ”România trezeşte-te”. Participanţii la protest au pornit şi într-un marş prin centrul Clujului.

La București, 300 de protestatari au plecat în marş din Piaţa Victoriei către Palatul Parlamentului, manifestând împotriva guvernului Sorin Grindeanu şi a Curţii Constituţionale. Aceștia s-au arătat nemulţumiţi de amendamentele aduse de senatorul PSD Şerban Nicolae la proiectul legii graţierii, dar şi de odonanța care va permite primariilor să cheltuiască bani care încă nu există.

Manifestanţii au venit cu vuvuzele, dar şi steaguri ale României şi Uniunii Europene. Protestul a fost anunţat acum câteva zile pe Facebook, sub sloganul "Stop Joc. În Democraţie, Corupţii Stau La Puşcărie”. Multe persoane au precizat, tot pe pagina de Facebook a evenimentului, că manifestaţia ar trebui să se îndrepte şi împotriva recentei decizii a Curţii Constituţionale privind conflictul DNA - Guvern.

De asemenea, 100 de brașoveni s-au adunat în Piaţa Sfatului, unde au întins pe jos un tricolor lung de 12 metri şi apoi au scris "#rezist” din lumini, colorate în roşu, galben şi albastru, conform Mediafax.

Comenteaza