Protest mut la Cluj, în faţa sediului PSD. Jandarmii au cerut respectarea legii FOTO/VIDEO

Protest mut la Cluj, în faţa sediului PSD. Jandarmii au cerut respectarea legii FOTO/VIDEO
100 de persoane au protestat vineri în faţa sediului PSD Cluj-Napoca, împotriva propunerii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcție a șefei Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi. La faţa locului au venit şi jandarmii, care le-au pus în vedere oamenilor să nu blocheze strada pentru că se va lăsa cu sancţiuni.

"Protest de la ora 12:00 până la ora 12:15, de tipul „Vă vedem din Sibiu", urmat de o etapă „vocală", pentru cine dorește. Aduceți, vă rugăm, mesajele pe care vreți să le transmiteți, pe o coală de hârtie. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declanșat procedura de revocare din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Vino la Clopot să protestăm împotriva acestor decizii îndreptate împotriva luptei anticorupție care încalcă angajamentele europene ale României și demonstrează încă o dată că PSD si ALDE nu a înțeles mesajul fundamental al protestatarilor „Vrem Justiție, NU Corupție!", se arăta în mesajul evenimentului de protest postat pe reţelele de socializare.

Protestatarii aveau pancarte pe care erau scrise mesaje precum: "Vă vedem de nu vă vedeţi!" sau "Vă vedem, şi oricum duhniţi!". Jandarmii prezenţi la faţa locului le-au transmis protestatarilor să nu blocheze strada, aşa cum au făcut-o joi seara, să respecte legea, în caz contrar se poate ajunge la sancţiuni. Ei au mai spus că protestul de joi a fost filmat şi manifestanţii se pot aştepta la amenzi.

"Protestăm faţă de intenţia PSD de revocare a şefei DNA, care duce la decapitarea luptei împotriva corupţiei. Mai bine să plece Toader şi Dragnea", a spus un protestatar. Manifestanţii au pornit în marş până la Prefectura Cluj şi au scandat "Demisia!" şi "Trădătorii!" şi au fluierat. O delegaţie s-a întâlnit cu prefectul de Cluj, Ioan Aurel Cherecheș.

 

VEZI ŞI Revocarea lui Kovesi. Clujenii au ieşit în stradă, au blocat o arteră din centrul oraşului FOTO-VIDEO

Revocarea lui Kovesi. Cele 20 de capete de acuzare aduse procurorului şef al DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a propus revocarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, după ce a prezentat un raport privind activitatea managerială de la DNA care s-a bazat pe 20 de categorii şi fapte. Printre acuzaţii se află: comportament excesiv de autoritar, discreţionar al procurorului şef al DNA, implicarea în anchetele altor procurori, prioritizarea dosarelor în funcţie de impactul mediatic.

Cele 20 de puncte AICI.

Comenteaza