Grevă japoneză în majoritatea primăriilor din ţară. Clujul nu participă

Grevă japoneză în majoritatea primăriilor din ţară. Clujul nu participă
Este grevă japoneză, miercuri, în majoritatea primăriilor din ţară, angajaţii poartă banderole albe, iar la Iaşi oamenii au ieşit în faţa Consiliului Judeţean, nemulţumiţi de legea salarizării unice şi se gândesc la un miting pentru săptămâna viitoare când legea intră la vot în Camera Deputaţilor.

Protestul nu este însă unul organizat, spune liderul sindical Ringo Dămureanu. „Oamenii protestează independent. Cei care doresc o pot face", a precizat preşedintele Sindicatului Administraţiei Locale Forţa Legii. Angajaţii din administraţia publică locală au fost însă informaţi, pe site-ul sindicatului, că „miercuri încep protestele, pe durată nedeterminată".

„Nu mai putem opri oamenii aflaţi în pragul disperării, al profundei dezamăgiri şi al protestelor spontane. Greva japoneză va începe miercuri dimineaţă, pe durată nedeterminată. Luni sau marţi, săptămâna viitoare, vom organiza un mare miting de protest la porţile Parlamentului, în funcţie de ziua în care se va dezbate în Comisia de muncă din Camera Deputaţilor acest proiect de lege, aprobat de către Senat", se arată în informarea publicată pe site-ul sindicatului.

Sunt multe judeţe unde liderii de sindicat au anunţat că nu se vor organiza manifestări de protest, însă nu sunt excluse acţiuni spontane. Este cazul judeţelor Prahova, Hunedoara, Alba, Cluj.

Sindicatele au anunţat că miercuri 120.000 de angajaţi din primării şi din direcţiile de taxe şi impozite locale, vor întrerupe lucrul, nemulţumiţi de actuala lege a salarizării şi de faptul că pentru aceştia nu a mai fost introdusă grila de salarizare.

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici susţine că săptămâna următoare, în funcţie de forma în care legea va intra în dezbatere în Camera Deputaţilor, for decizional, va fi organizat un miting.

Comenteaza