Grevă japoneză la Primăria Cluj. Anagajaţii, nemulţumiţi de Legea salarizării unitare

Grevă japoneză la Primăria Cluj. Anagajaţii, nemulţumiţi de Legea salarizării unitare
Angajaţii Primăriei Cluj-Napoca sunt în grevă japoneză. Ei poartă banderole albe pe braţ, iar activitatea instituţiei se va desfăşura după programul normal.

Angajaţii din mai multe primării din ţară, între care cei din primăriie Alba Iulia, Braşov şi Cuj-Napoca sau Consiliul Judeţean Constanţa, sunt în grevă japoneză joi, nemulţumiţi de Legea salarizării unitare, diverse acţiuni de protest ale funcţionarilor din administraţia locală având loc şi miercuri. 

Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici a declarat că se fac pregătiri pentru mitingul care este programat să aibă loc în Capitală, marţi, când se va dezbate în Comisia de muncă din Camera Deputaţilor proiectul Legii salarizării unitare.

"Astăzi, din semnalele pe care le am din teritoriu, nu sunt proteste, dar ne pregătim pentru mitingul de marţi. S-a decis, acest miting va avea loc marţi. Până atunci, luăm pulsul funcţionarilor din ţară să vedem dacă vor să protesteze în vreun fel înainte de această zi de marţi", a declarat Sebastian Oprescu, citat de news.ro. 

Aproximativ 650 de primării sau consilii judeţene din întreaga ţară şi-au întrerupt activitatea, miercuri, între orele 8.00 şi 13.00, în semn de nemulţumire faţă de Legea salarizării unitare, declara pentru News.ro preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu. El a precizat însă că numărul instituţiilor ai căror angajaţi au protestat, într-un fel sau altul, a fost mai mare.

Proiectul legii salarizării a ajuns la Camera Deputaţilor, care este for decizional în această speţă, termenul limită pentru depunerea amendamentelor fiind 29 mai, a anunţat, marţi, la finalul şedinţei Biroului Permanent, secretarul Camerei Ioana Bran (PSD).

Comisia pentru muncă urmează să dea raportul, în timp ce Comisia pentru buget şi cea juridică vor fi sesizate pentru avizare.

Termenul pentru depunerea amendamentelor este 29 mai, depunerea raportului urmând a avea loc până în 6 iunie.

Plenul Senatului a aprobat, marţi, Legea salarizării, cu 85 de voturi "pentru", 10 voturi "împotrivă" şi 12 abţineri. Plenul Senatului a aprobat legea salarizării fără a admite niciunul dintre amendamentele respinse de Comisia de muncă săptămâna trecută.

 

Comenteaza