Grevă la Fujikura. Muncitorii au întrerupt munca și protestează în curtea fabricii

Grevă la Fujikura. Muncitorii au întrerupt munca și protestează în curtea fabricii
Sute de angajați ai fabricilor Fujikura din Dej au intrat în grevă, fiind nemulţumiţi de anumite aspecte salariale. Aceştia au protestat în curtea fabricilor şi, printre altele, au scandat „Hoții, hoții, hoții!”, „Vrem al 13-salariu!”, „Mincinoșii, mincinoșii!” sau „Nu renunțăm!”.

Nemulțumirile se referă la neplata celui de-al 13 salariu către mai mulţi angajați care au beneficiat în cursul acestui an de concediu medical. Conducerea a anunțat că angajații care au avut între 5 și 20 de zile de concediu medical în cursul acestui an vor primi doar 30% din cel de-al 13-lea salariu, în vreme ce angajații care au avut mai mult de 20 de zile de concediu medical nu-l vor mai primi deloc.

Nemulțumirea angajaților este cu atât mai mare, cu cât acest bonus este prevăzut în contractul de muncă. Primarul municipiului Dej, Costan Morar, s-a deplasat în incinta fabricilor pentru a media conflictul, însă fără succes. 

„Din discuţiile purtate, am aflat că li s-a transmis faptul că doar cei care au mai puţin de 5 zile de concediu medical în acest an vor primi al 13-lea salariu întreg, cei care au între 5 şi 20 de zile de concediu medical vor primi 30%, iar cei cu peste 20 de zile concediu medical, nu îşi vor primi deloc al 13-lea salariu.

Consider că este o nedreptate, deoarece nu aleg oamenii să se îmbolnăvească astfel încât să intre în concediu medical. Acest lucru l-am transmis şi în cadrul discuţiilor purtate azi în fabrică, cu reprezentanţi ai fabricii. Sper într-o poziţie corectă a conducerii faţă de muncitori, mai ales că se apropie finalul anului pe parcursul căruia au muncit", a afirmat edilul, conform dej24.ro.

O organizație care militează pentru apărarea muncitorilor din România și-a arătat susținerea față de protestul angajaților din Dej.

Etichete
Comenteaza