Groapa de gunoi a Clujului arde de 12 ore. A fost deschis dosar penal pentru distrugere FOTO/VIDEO

Groapa de gunoi a Clujului arde de 12 ore. A fost deschis dosar penal pentru distrugere FOTO/VIDEO
Pompierii încearcă de mai bine de 12 ore să stingă incendiul puternic izbucnit la rampa de gunoi a oraşului Cluj-Napoca.

Focarele de incendiu cu flăcări deschise de la suprafața deșeurilor au fost lichidate pe parcursul nopții, însă este necesară eliminarea focarelor ce ard mocnit în masa deșeurilor pe suprafața afectată. Operațiunile de stigere și supraveghere a focarelor continuă cu patru autospeciale de stingere și 18 pompieri militari, sprijiniți de patru autocisterne și trei utilaje ale Regiei Autonome a Domeniului Public. 

 

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat că pompierii cercetează cauzele care au dus la izbucnirea incendiului.

"Flăcările au fost reduse în cursul nopţi dar au rămas echipaje în supraveghere pentru că e vorba de o suprafaţă mare, mai sunt focare mocnite care mai ard şi care se sting punctual. Trebuie redusă degajarea de fum, dar incendiul s-a redus considerabil. Cauzele izbucnirii incendiului nu se cunosc, pompierii cercetează încă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat", a spus Biriş.

Poliţiştii clujeni s-au autosesizat şi au deschis dosar penal pentru distrugere prin incendiere în cazul incendiul care a izbucnit miercuri seara, în jurul orei 21.00, pe rampa temporară de deşeuri a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, a declarat că în cadrul cercetării se vor stabili circumstanţele în care a izbucnit incendiul. "Poliţiştii clujeni s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distruge prin incendiere în cazul incendiului de la Pata Rât. Este vorba despre cadrul legal în care se vor stabili circumstanţele în care a izbucnit incendiul".

Nu este prima dată când la rampa de la Pata Rât izbucneşte un incendiu. Pompierii ISU Cluj au mai intervenit la stingerea unui incendiu aici în luna mai 2016, când primarul Emil Boc a declarat că focul a fost pus intenţionat de persoane necunoscute. Rampa temporară de la Pata Rât a fost dată în folosinţă în octombrie 2015, după ce fosta rampă, neconformă, situată în vecinătate, a intrat în procedură de închidere.

 

 

Comenteaza