Gunoaiele de la Pata Rât au ars 12 ore la rând FOTO

Gunoaiele de la Pata Rât au ars 12 ore la rând FOTO
Pompierii clujeni au acţionat peste 12 ore, cu şase autospeciale, pentru stingerea unui incendiu izbucnit sâmbătă seara pe rampa temporară de gunoi de la Pata Rât. Autorităţile au sesizat poliţia, întrucât existau suspiciuni că focul ar fi fost provocat.

”A fost afectată o suprafaţă de teren de 1 ha. Iniţial, au fost trimise pentru intervenţie două autospeciale, iar duminică dimineaţă numărul lor a ajuns la şase.

Din cauza naturii materialelor, deşeuri de diverse tipuri, e foarte periculos să fie mutate astfel încât să se ajungă la focarul incendiului şi trebuie să folosim multă apă încât aceasta să se infiltreze până la bază pentru stingerea incendiului. S-au folosit 250 de tone de apă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş.

Primarul Emil Boc a declarat că a fost sesizată şi poliţia.  ”Duminică dimineaţă au rămas mici focare de incendiu în interiorul rampei care se pot redeschide, dar pompierii le supraveghează în continuare. Conducerea ISU a mobilizat resursele necesare pentru a împiedica extinderea incendiului.

Traficul aerian de pe aeroport nu a fost afectat, iar programul de ridicare a gunoaielor din oraş a fost respectat. Administratorul rampei de deşeuri, Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP), a depus plângere penală la poliţie în vederea identificării celor care au provocat acest incendiu, existând suspiciuni că a fost un incendiu provocat deliberat”, a precizat Boc.
 
Rampa de la Pata Rât  este una temporară, amenajată de RADP în apropierea vechii rampe, închisă de mai mulţi ani, aici putând fi depozitate deşeuri până la finalizarea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor construit de Consiliul Judeţean, proiect cu fonduri europene.

Comenteaza