Haine şi obiecte second-hand, gratis pe internet

Haine şi obiecte second-hand, gratis pe internet
Înainte de a face un drum până la tomberon pentru a scăpa de lucrurile devenite inutile, oamenii trebuie să ştie că pot face un bine postând un simplu mesaj pe internet.
O reţea socială internaţională dezvoltată pe internet, Freecycle, ajută oameni din toată lumea să-şi doneze unii altora bunuri de care nu mai au nevoie. Pe ideea că „nimic nu se aruncă, totul se reciclează”, grupul a devenit popular şi în România, promovând anti-consumerismul, reciclarea și protejarea mediului înconjurător prin reducerea deşeurilor.

În România, prima reţea Freecycle a fost înfiinţată în Bucureşti, în aprilie 2005. La Cluj, există 305 membri Freecycle înscriși, dar momentan nu este postată nicio ofertă.

Ideea a plecat din SUA
Povestea a început în 2003, în Statele Unite ale Americii, când ecologistul Deron Beal a realizat că în loc să facă muncă de teren să colecteze obiectele de care oamenii nu mai au nevoie, pentru a le redirecţiona către zone defavorizate, ar putea face un mecanism online prin care aceste schimburi să se producă mult mai eficient şi mai uşor. Înfiinţată iniţial pentru locuitorii din Arizona, reţeaua s-a extins în scurt timp la nivel mondial în peste 85 de ţări. În prezent numără aproape 5.000 de grupuri la nivel internaţional, cu 7.611.759 de membri în toată lumea.


Comenteaza