Haos în Cluj: Cartierele au răsunat în ritmuri electronice, iar nemulţumirile clujenilor au atins cote maxime

Haos în Cluj: Cartierele au răsunat în ritmuri electronice, iar nemulţumirile clujenilor au atins cote maxime
Pădurea Baciu a prins viaţă în acest weekend prin cea de-a doua ediţie a festivalului de muzică electronică Mioritmic. Nu la fel de fericiţi precum tineri participanţi au fost cei care locuiesc în vecinătatea locaţiei, pentru că, după cum spun aceştia, boxele au răsunat fără întrerupere zi şi noapte.

Evenimentul s-a desfăşurat cu autorizaţia dată de Primăria Cluj-Napoca. Clujenii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că în timp ce alte evenimente din oraș se încheie înainte de miezul nopţii, un festival de muzică electronică, unde basul a răsunat fără întrerupere timp de două zile şi două nopţi a avut avizele necesare pentru desfăşurare. Cartierele Dâmbul Rotund, Gruia, Grigorescu şi o mică parte din Baciu au intrat, involuntar, în hora pornită pe ritmuri electronice în cadrul festivalului.

Iată ce spun clujenii:

"Vă rog frumos să-mi spuneţi dacă este legal să autorizaţi cu program non-stop festivalul de muzică electronică de la Hoia, ştiind (cu siguranţa de anul trecut) că deranjează un cartier întreg, Dâmbul Rotund. Două zile şi două nopţi întregi nedormite, chiar nu mai putem suporta! Se aud başii, atât de tare, încât cu tot calmul care am încercat să mi-l pastrez, nu mai putem. Ce să facem? Să plecăm de acasă ca alţii să se poată distra? Va rog să ţineţi cont şi pe viitor să respectaţi un program decent, maxim ora 24, sau să-l relocaţi în altă parte unde nu deranjează liniştea publică."

"Sper din tot sufletul că vă puteţi odihni, pentru că noi cei care locuim în cartierul Dâmbul Rotund - din câte ştiu şi noi contribuim la salariul dumneavoastră plătind taxe - nu o putem face. Este a doua noapte de coşmar, în care suntem obligaţi să ascultam başii "tinerilor care se distrează " în zona muzeului etnografic al Transilvaniei secţia în aer liber - dacă asta o fi distracţie. Distracţie pentru unii dar şi respect pentru ceilalţi care nu vor decât să se odihnească. Dacă astfel de manifestaţii sunt dorite mutaţi-le la o distanţă care să asigure şi confortul acustic al celor care nu gustă astfel de evenimemte, ci doresc doar să se odihnească în propriile case şi nu să se streseze. Astfel de evenimente în care pe durata nopţii să se depaşească limitele admise pentru zgomot trebuie sa se desfaşoare la o distanţă care să asigure confortul acustic al locuitorilor care pot sa fie afectaţi. Unde este respectarea liniştii publice pe care în calitate de primar aveţi datoria să o asiguraţi tuturor cetăţenilor , inclusiv celor din Dâmbul Rotund. Prin aprobarea unor astfel de manifestatii, prin care interesele legitime ale cetaternilor la liniste, în propria casa nu sunt apărate de dvs în calitate de primar al municipiului Cluj-Napoca va descalifica ca şi manager al urbei. Va doresc noapte bună oriunde v-aţi afla."

"Stăm în Dâmbul Rotund, tineri de 30 de ani şi lucrând zilnic 8-10 ore avem nevoia ca acasă, mai ales la sfârşitul săptămânii să avem liniştea noastră, sa ne putem odihni. Evenimentele din Hoia, festivalele acestea "frumoase" zguduie tot cartierul, zi şi noapte. Anul trecut am sunat la poliţia locală, crezând ca un vecin face chef, cand răspunsul a fost: e Festivalul Delahoia, eveniment acceptat de Primaria Cluj-Napoca, ne pare rau sunteţi a suteasiceva care suna, nu avem nimic ce sa facem. De când e mai important ca tinerii, studentii să chefuiască toată ziua şi noaptea, iar oamenii muncitori, platitori de taxe să fie nevoiţi să auda basul de la muzica de mai multe ori pe an, neputând dormi? De ieri, de la ora 22.00 pana acum (11 octombrie, sambata, ora 09.30), fără oprire se aude basul muzicii de la eveniment."

"Faptul că sunt cartiere întregi care nu se pot odihni noaptea în weekend nu va deranjează? Desigur ma refer la evenimentul din zona Hoia care e non stop de vineri seara incontinuu. V-as pofti la faţa locului petru a trăi amploarea!! (...) Parcă era o regulă în trecut ca evenimente de genul acesta sa nu se desfăşoare dupa ora 22. Nu mai e valabilă regula??? Mi-e ruşine să spun ca sunt clujean şi să trebuiască să explic situaţia musafirilor sau copiilor mei! Va doresc noapte bună în continuare. Noi sigur nu avem."

"Deci cum dumnezeu ati crezut ca este o idee bună din cauza unor tineri să ţineţi trezi 3 cartiere întregi? Data viitoare să mutaţi naibii festivalele de genul asta altundeva ca un om normal la cap să poată să se pregatească pentru o săptamână de lucru să nu mai zic de faptul ca chiar nu v-aţi gândit deloc la copii de sub un an care trebuie să doarma şi la liniştea de care un cartier are nevoie"

În urma nenumăratelor apeluri înregistrate, biroul de intervenţie al Poliţiei Locale s-au deplasat la eveniment, unde oamenii legii au stat de vorbă cu organizatorii şi i-au somat să dea muzica mai încet.

"S-au primit câteva sesizări prin intermediul Telefonul Primarului (0264/984) din partea unor cetăţeni, locuitori ai cartierului Grigorescu, care au reclamat zgomotul prea mare de la evenimentul care se desfăşura în zona Hoia. Drept urmare, echipajul de intervenţie al Serviciului Ordine şi Siguranţă Publică, care acţionează 24 de ore din 24, s-a deplasat la faţa locului şi i-a atenţionat pe organizatori să reducă nivelul zgomotului provocat, astfel încât să nu mai fie deranjaţi cetăţenii din zonă", au precizat reprezentanţii municipalităţii.

Comenteaza