Harta afacerilor familiei Paszkany. A intrat în show-biz

Harta afacerilor familiei Paszkany. A intrat în show-biz
În utltimii ani, Paszkany și tatăl său au luat locul firmelor off-shore din acționariatul companiile pe care le conduc. Recent, Paszkany senior a devenit, oficial, stăpân pe Electrosigma. Vă prezentăm în exclusivitate o hartă a conexiunilor între societățile la care sunt implicați cei doi Paszkany și, mai nou, Anamaria Feher, tânăra iubită a fostului boss de la CFR. Acesta s-a concentrat mai mult pe piața informatică în ultima vreme, însă legăturile duc până în show-biz, la Cătălin Măruță și la doi foști membri ai trupei Akcent.

WUC INVEST SRL - este una dintre principalele firme din grupul Paszkany. Aceasta deține în proporție de aproape 100% compania Electrosigma, care închiriază spațiile din clădirea Sigma de pe strada Republicii 109, colț cu Observatorului. Până în luna aprilie a acestui an, asociații WUC Invest erau firma off-shore Mentor Development LTD cu 80% și Arpad Paszkany senior cu 20%. În 28 aprilie 2014, asociații au hotărât ca Mentor Development să cesioneze 75% din părțile sociale lui Paszkany-tatăl, care acum deține 95 % din firmă, iar off-shore-ul a rămas cu doar 5%. De altfel, acest off-shore este singurul care a rămas în acționariatul mai multor firme din grup, dar nu depășește 50% în nicio firmă. Nu mai demult de 2011, asociații WUC INVEST erau numai off-shore: Mentor Development LTD din insulele Seychelles (25 %) și Mentor Development LLC din Washington DC (75%). WUC Invest este administrată de Varga Arpad, director în cadrul Electrosigma.

ELECTROSIGMA SRL (fosta Electrosigma SA) - asociația WUC Invest cu 99,981% și Paszkany-tatăl cu 0,018%. Potrivit site-ului Ministerului Finanțelor Publice, obiectul de activitate al societății este "închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate", are 69 de angajați, iar în 2013 a avut o cifră de afaceri de peste 12,7 miioane lei și un profit net de aproape 139.000 de lei.

SIGMA CENTER DEVELOPMENTS SRL - este deținută în proporție de 86,64% de către Arpad Paszkany junior. Pe lângă aceasta mai sunt asociați Electrosigma cu 12,50 % și cetățeanul maghiar Karoly Szekernyes, cu 0,85 %. Până în 22 august 2011 a fost asociat în firmă și un off-shore Devon International LLC, care și-a cesionat partea de 7,25 %, în valoare de peste 551.000 de lei, lui Paszkany. Potrivit Ministerului Finanțelor Publice, societatea are opt angajați și obiectul de activitate "activități ale holdingurilor". A avut în 2013 un profit net de aproape 138.000 de lei.

Citește restul articolului AICI.

Etichete
Comenteaza