“Hobbitul” se lansează în trei cinematografe clujene. Vezi ce filme mai rulează VIDEO

“Hobbitul” se lansează  în trei cinematografe clujene. Vezi ce filme mai rulează VIDEO
“Hobbitul” se lansează în trei cinematografe clujene. "Anna Karenina", "Trei zile până la Crăciun" şi "De ce fierbe copilul în mămăligă" sunt alte filme ce rulează în intervalul următor la Cluj.

Anna Karenina

Adaptare a romanului omonim scris de Lev Tolstoi, filmul o are în centru pe Anna Karenina, o femeie tânără şi plictisită din aristocraţia rusă, căsătorită cu un înalt funcţionar de stat mai în vârstă decât ea, Alexei Karenin şi mama unui băiat pe nume Serioja. Ea ajunge atât de atrasă de şarmul unui ofiţer încât renunţă la poziţia socială privilegiată şi la confortul căminului pentru a-şi consuma pasiunea în braţele amantului pe care îl suspectează mereu de infidelitate. Gelozia care macină relaţia extraconjugală a Annei cu Alexei Vronsky nu este potolită nici măcar de naşterea fetiţei lor, iar dorul cumplit de fiul ei Serioja, pe care soţul încornorat şi rănit în orgoliu îi interzice să îl viziteze, o împing pe femeie în ghearele disperării.
Rulează la Odeon Cineplex şi Cinema City

 


The Hobbit : An Unexpected Journey

"The Hobbit", mult-aşteptata adaptare a romanului care stă la baza trilogiei Lord of the Rings, îl readuce pe marile ecrane pe hobbitul Bilbo Baggins, pe când acesta era tânăr şi ducea o viaţă liniştită în Bag End, aproape de satul Hobbiton. Existenţa lui este dată peste cap odată cu venirea bătrânului vrăjitor Gandalf, care îl convinge să pornească alături de 13 pitici într-o misiune de recuperare a unei comori din ghiarele dragonului Smaug. În această călătorie Bilbo îl va întâni pe Gollum, va găsi magicul inel al puterii şi îi va asista pe pitici, elfi şi oameni în lupta împotriva goblinilor.
Rulează la Odeon Cineplex, Cinema City şi Cinema Florin Piersic

 


Trei zile până la Crăciun

Cel mai recent film regizat de Radu Gabrea, docu-drama "Trei zile până la Crăciun" e o cronică detaliată, bazată pe mărturii, documente, reconstituiri şi imagini de arhivă, a ultimelor trei zile ale cuplului Elena şi Nicolae Ceauşescu, înainte de executarea lor în ziua de Crăciun a anului 1989. În ultima sa noapte ca stăpân absolut al ţării, Nicolae Ceauşescu rămâne în sediul Partidului Comunist, pentru a coordona represiunea. Nu doarme mai mult de trei ore.
Rulează la Cinema Florin Piersic şi Cinema Victoria

 

Plecată din România cu circul, Aglaja a aflat "De ce fierbe copilul în mămăligă"

Ştiţi ce sunet fac firele de păr când se rup? Aglaja ştia prea bine. Fetiţa de doar câţiva ani îşi vedea mama atârnată de păr de cupola circului, la o înălţime ameţitoare, executând jonglerii pentru a distra publicul de peste multe mări şi ţări. Mama ei era "Femeia cu părul de oţel", însă Aglaja ştia că părul mamei nu era de oţel şi număra mereu firele căzute din pieptene. "Visez că mama moare! Îmi lasă o cutie cu bătăile inimii ei.", scria Aglaja Veteranyi în romanul ei autobiografic "De ce fierbe copilul în mămăligă", ecranizat de regizoarea Krisztina Deak şi produs de Ungaria-Polonia-România. Scriitoarea Aglaja Veteranyi s-a născut în România în 1962 într-o familie mixtă (româno-maghiară) de artişti de circ. Ecranizarea romanului "De ce fierbe copilul în mămăligă" de Aglaja Veteranyi a avut premiera în ţară în 7 decembrie şi cu o zi înainte avanpremiera la Cluj. În rolul tatălui Aglajaei e actorul clujean Bogdan Zsolt, acelaşi din scurtmetrajul "Superman, Spiderman sau Batman" (regia Tudor Giurgiu), film premiat de Academia Europeană de Film pentru "Cel mai bun scurtmetraj european" din 2012.
Mica actriţă Babett Javor care joacă rolul Aglajaei la 5 ani e de-o expresivitate cuceritoare: inocentă, misterioasă, curioasă, temătoare, excentrică, grijulie, naivă, îndrăzneaţă, fragilă, încăpăţânată, melancolică, exuberantă... Rămân întipărite în minte scenele în care ea vorbeşte cu Dumnezeu printr-o gaură săpată în pâmânt, de parcă ar fi o Alice ce nu şi-a găsit drumul spre Ţara Minunilor, dar sapă iar şi iar o cale spre lumea aceea interioară unde s-ar putea refugia şi salva.


Rubrică oferită de CinemaRx.ro

 

Etichete
Comenteaza