Update Hoți de mașini, prinși la scurt timp după ce au "acționat" pe o stradă din Cluj-Napoca. Unul era minor

Hoți de mașini, prinși la scurt timp după ce au "acționat" pe o stradă din Cluj-Napoca. Unul era minor

Polițiștii clujeni au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 39 de ani și un tânăr de 16 ani, acuzați de furt calificat în formă continuată. 

La data de 10 februarie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Cluj-Napoca au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 39 de ani și un tânăr de 16 ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat în formă continuată.

"Din cercetări a reieșit faptul că la aceeași dată, în jurul orei 04.40, cei doi au sustras un aparat de măsură digital și au forțat sistemele de închidere a mai multor autovehicule, aflate parcate pe o stradă din municipiul Cluj-Napoca.

Activitățile informativ-operative derulate în cauză au condus la identificarea persoanelor bănuite de săvârșirea faptelor, iar în baza probatoriului administrat, bărbatul de 39 de ani și tânărul de 16 ani au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore. Aceștia au fost conduși și predați reprezentanților unui Centru de Reținere și Arestare Preventivă", au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

UPDATE: Bărbatul de 39 de ani și tânărul de 16 ani, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR:

Bunurile de valoare vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor care concep diverse modalităţi de a şi le însuşi, indiferent dacă acestea se află într-o locuinţă, magazin, depozit ori în circulaţie. Contrar tuturor evidenţelor, din motive greu de înţeles, mulţi deţinători de valori ignoră cele mai elementare măsuri de autoprotecţie, devenind astfel victime sigure.

Astfel, pentru a evita situațiile neplăcute, polițiștii vă recomandă să aveți în atenție următoarele aspecte:

·  Să evitați să purtați la vedere, în mod ostentativ, obiecte de valoare cum ar fi: bijuteriile, bani sau telefoane mobile;

·  Să alegeți cu grijă traseul pe care vă deplasați, să evitați pe cât posibil, mai ales după lăsarea întunericului, deplasările în zonele mai puțin circulate;

·  Evitați să intrați în lift cu persoane necunoscute;

·  Dacă observați că sunteți urmărit de o persoană, încercați să vă deplasați prin zone intens circulate, iar dacă situația o impune, nu ezitați să cereți sprijinul polițiștilor, apelând numărul de urgență 112;

·  Nu interacționați cu persoane necunoscute care vă oferă bunuri spre vânzare în locuri dosnice și care nu sunt autorizate pentru aceste activități;

 

Comenteaza