Hoţie de zile mari la CFR. Angajaţii companiei îşi rotunjeau veniturile pe seama călătorilor

Hoţie de zile mari la CFR. Angajaţii companiei îşi rotunjeau veniturile pe seama călătorilor
Mai mulţi angajaţi ai CFR Călători sunt cercetaţi de poliţiştii clujeni pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual, fiind bănuiţi de falsificarea mai multor bilete de călătorie.

Poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca, au depistat duminică, în urma investigaţiilor desfăşurate, patru bărbaţi care, în calitate de conductori, respectiv de şef de tren, ar fi falsificat timp de mai bine de un an peste 70 de bilete de călătorie, cauzând un prejudiciu de 16.000 de lei.

"În fapt, cei patru, începând cu luna iulie 2013, ar fi falsificat mai multe înscrisuri oficiale. Aceştia ar fi modificat peste 70 de bilete de călătorie nenominale, eliberate în tren către diverse persoane fizice, prin contrafacerea scrierii. Ar fi fost şterse datele scrise iniţial şi completate distanţe mai scurte, respectiv sume mai mici decât cele încasate în realitate. Bărbaţii şi-ar fi însuşit diferenţa de bani", au precizat poliţiştii. 

Ulterior, aceştia ar fi predat înscrisurile modificate casieriei societăţii angajatoare, inducând astfel în eroare partea vătămată cu privire la cuantumul sumelor încasate.

Cei patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 41 şi 54 de ani, din judeţele Satu Mare şi Bistriţa-Năsăud, sunt cercetaţi de către poliţişti în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual, fapte prevăzute de Codul penal.

Comenteaza