Hoţii au stat cinci ore în casa de amanet

Hoţii au stat cinci ore în casa de amanet
Surse din cadrul anchetatorilor au declarat că autorii furtului de la casa de amanet din cartierul clujean Mărăşti au ieşit dimineaţă pe uşa din faţă, cu un seif de 700 de kilograme.

Circa cinci ore: atât au petrecut hoţii în casa de amanet din cartierul Mărăşti, prădată în noaptea de marţi spre miercuri. Serse din cadrul anchetatorilor susţin că este vorba, cel mai probabil, de trei hoţi. Ei au furat un seif în care se aflau 100.000 de lei, în bani şi în bijuterii.

Potrivit surselor citate, în tot timpul cât au stat în casa de amanet, hoţii s-au plimbat şi au fumat, imaginile lor fiind surprinse de camerele de luat vederi din incinta imobilului. Autorii furtului - cel mai probabil trei la număr - nu au purtat cagule sau măşti care să le acopere feţele. Anchetatorii au găsit la faţa locului şi mucuri de ţigări. Conform imaginilor de pe camerele de vederi, după ce au petrecut cinci ore în casa de amanet, înainte de răsăritul soarelui hoţii au ieşit cu seiful prin uşa principală a casei de amanet, în direcţia Bulevardului 21 Decembrie. Anchetatorii susţin că, foarte probabil, este vorba de hoţi profesionişti.

O casă de amanet de pe strada Aurel Vlaicu, din cartierul clujean Mărăşti, a fost jefuită în noaptea de marţi spre miercuri. Se pare că hoţii ar fi fugit cu un seif în care se afla suma de 100.000 de lei. Angajaţii casei de amanet din cartierul Mărăşti au observat când au ajuns la serviciu că lipseşte un seif şi au sunat la numărul de telefon de urgenţă 112.
"Poliţia a fost sesizată în această dimineaţă, în jurul orei 08:00 despre faptul că în cartierul Mărăşti din Cluj-Napoca a avut loc un furt dintr-o casă de amanet. La faţa locului s-a deplasat o echipă complexă, iar politiştii efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a comis fapta şi tragerea la raspundere a faptuitorilor", a declarat miercuri Adriana Vornicu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj. Potrivit anchetatorilor, spargerea a avut loc pe timpul nopţii. Poliţiştii criminalişti au căutat amprente în interior şi au ridicat imaginile luate cu ajutorul camerelor de supraveghere. Hoţii au avut de trecut de două uşi pentru a ajunge în interiorul casei de amanet. Casa de amanet se află într-un imobil cu mai multe firme, dar în care se află şi locuinţe personale. Accesul în zonă a fost interzis în intervalul în care echipa criminaliştilor a adunat probe. Reprezentanţii firmei care deţine casa de amanet au refuzat să facă declaraţii în acest caz.

(Alin GOLBAN, REALITATEA TV Cluj)

 

Comenteaza