Hoții de lemne, prinși în flagrant de poliștii clujeni

Hoții de lemne, prinși în flagrant de poliștii clujeni
| Foto: IPJ Cluj

Reprezentanții IPJ Cluj au oprit în trafic un bărbat ce transporta ilegal o cantitate însemnată de lemne.

"La data de 7 iulie a.c., în jurul orei 21.25,polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj – Secția Jandarmi Huedin au oprit în trafic pentru verificări, pe DJ 103H, în localitatea Săcuieu, un ansamblu de vehicule, format din autocamion și remorcă, condus de un bărbat de 40 de ani, din comuna Mărgău.

În urma verificărilor documentelor de însoțire s-a constatat că există neconcordanțe între cantitatea de material lemnos transportată și cea prevăzută în documente.

Astfel, reprezentanții Ocolului Silvic Huedin au procedat la inventarierea tehnică a materialului lemnos, rezultând o cantitate mai mare cu 11,98 mc, în valoare de 5.000 de lei, față de 32,02 mc cea înscrisă în avizele de însoțire, din specia rășinoase.

Având în vedere neregulile constatate, cantitatea de material lemnos identificată ca fiind fără documente de proveniență, precum și ansamblul de vehicule au fost indisponibilizate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transport cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport", anunță IPJ Cluj.

Comenteaza