Foto Iar au dat jos Tricolorul! Borna de la Piatra Secuiului din Apuseni a fost revopsită în culorile steagului Ungariei

Iar au dat jos Tricolorul! Borna de la Piatra Secuiului din Apuseni a fost revopsită în culorile steagului Ungariei
| Foto: Facebook.com/bluedot.ro

Două borne topografice de beton amplasate pe masivul Piatra Secuiului, la Rimetea, în judeţul Alba, din Munții Apuseni, sunt obiectul unei dispute între români şi maghiari.

Periodic, cele două borne sunt vopsite în culorile drapelului naţional al Ungariei şi României de către turiştii care urcă masivul muntos, din Rimetea, scrie apuseni.info.

Se pare că telenovela vopsirii și revopsirii bornei cu tricolorul și steagul maghiar continuă și în 2023, după ce în 2022, borna de la Piatra Secuiului, din Munții Apuseni, a fost revopsită în culorile drapelului românesc, anterior, la vizita preşedintelui Ungariei, Katalin Novak, borna fiind vopsită în cele ale Ungariei. 

Iar au dat jos Tricolorul! Borna de la Piatra Secuiului din Apuseni a fost vopsită în culorile steagului Ungariei

Recent, în 2023, tricolorul a fost din nou șters de pe Borna de la Piatra Secuiului, fiind revopist steagul Ungariei. Dacă vă uitați bine la poze se vede cum verdele a luat loc culorii albastru iar albul, galbenului.

Masivul Piatra Secuiului are o altitudine de 1.128 metri şi reprezintă una dintre atracţiile turistice principale ale Țării Trascăului. Zeci de mii de turişti, majoritatea maghiari, vizitează în fiecare an comuna Rimetea şi localitatea componentă, Colţeşti.

Comuna Rimetea are peste 90% de locuitori de etnie maghiară.

Comenteaza