Idee de afacere profitabilă pentru 2018. Iată cum poţi să-ţi deschizi un business pe Amazon

Idee de afacere profitabilă pentru 2018. Iată cum poţi să-ţi deschizi un business pe Amazon
Teleworking şi, implicit, program flexibil. Profit consistent pe termen scurt, cu risc scăzut. Sunt doar câteva dintre motivele pentru care un număr tot mai mare de români ales să investească în propriile afaceri pe Amazon.com, cel mai mare magazine online de pe mapamond, platformă cu afaceri înfloritoare accesată de peste 20.000 de comercianţi (printre care te poţi număra şi tu) şi care numără peste 306 milioane de clineţi doar în SUA .

Partea 1 (despre business Amazon)

Oferta include peste 372 de milioane de produse, care benefciază de ample descrieri din partea vânzătorilor şi recenzii obiective şi reale din partea cumpărătorilor, motiv pentru care nu mai e nevoie să căutăm informaţii pe Google despre obiectele de care avem nevoie, aşa cum au tendinţa românii să o facă în prezent.

Bilanţul anual al Amazon relevă vânzări de peste 136 de miliarde de dolari şi o creştere continuă şi accelerată la nivel mondial, peste 70% din tranzacţii fiind generate de către "third-pary sellers" care beneficiază de serviciile de depozitare, ambalare și transport ale Amazon USA, prin programul FBA (Fulfillment by Amazon).

Mai bine de un sfert (30%) din vânzătorii înscrişi pe platforma online câştigă anual peste 1 milion de dolari, în timp ce jumătate (51%) ajung la sume de peste 100.000 dolari, conform unui studio Web Retailer. O veste îmbucurătoare pentru potenţialii investitori este că Amazon s-a extins la nivel global, în Europa (Marea Britanie, Germania, Italia, Franța, Spania şi va continua să o facă înclusiv în România), cât şi în Australia, Asia (China, Japonia, India) sau America de Nord (Canada).

Fondatorii AMZ Academy, un startup pentru business online, explică cum se desfăşoară afacerile pe Amazon, dat fiind faptul că cei cinci membri stăpânesc secretele afacerii și își rotunjesc serios veniturile din vânzările lor.

Poate cel mai important aspect de punctat este faptul că aceştia au desic să lucreze în comun, să-şi împartă ideile, analizele, metodele de lansare, optimizare şi advertising, o abordare unică în România, săre deosebire de competitorii autohtoni ce preferă afacerile la cheie şi fac vânzări de produse pe Amazon.

Paşii de urmat pentru a deschide o afacere cu vânzare de produse pe Amazon, o idee simplă ce poate genera profit consistent în 2018, sunt următorii:

- pe baza unei analize, vezi ce produs se vinde foarte bine pe Amazon USA;
- te gândești cum să obții cea mai bună calitate pentru produsul găsit;
- cauți producători din China, cu cel mai bun preț raportat la calitatea dorită;
- negociezi cu ei și dai comanda, cu plata securizată prin opțiunea "Trade Assurance" din Alibaba;
- soliciți transportul produselor către depozitele Amazon USA;
- îți listezi produsul care va fi vizibil pe contul tău de seller și, în final,
- aloci un buget pentru reclamă, care îți va aduce produsul pe primele poziții în căutări, folosind strategia potrivită pe nișa respectivă, ca să fie cât mai vizibil cumpărătorilor.
În afară de a comanda câteva mostre din China ca să vezi și tu cum arată produsul ales și cum îl poți îmbunătăți (pe produs, poți insera brandul și logo-ul tău), totul se face de pe un laptop, de oriunde din lume, în paralel cu job-ul pe care îl ai deja.

Dacă în primele luni volumul de muncă este ceva mai mare, ulterior afacerea îţi va permite să lucrezi cât vrei, de unde vrei, fiind propriul tău patron, aducându-ţi încasări de 20-25.000 dolari lunar, astfel că vei avea timp berechet pentru hobby-uri, călătorii sau alte planuri personale. Succesul garantat vine însă cu o serie de condiţii. Vezi modelul pus în practică de cei de la AMZ Academy, profitând de oportunitatea unei afaceri cu capital restrâns, 100% legală, 100% independentă şi care îţi permite să lucrezi de la distanţă, doar să ai conexiune la internet.

Aşadar, au studiat foarte bine mecanismele, pașii care trebuie urmați și au dezvoltat propriul lor laborator de idei de afaceri privind Amazon, laborator care generează permanent soluții de creștere a profitabilității vânzărilor. Acum, ei culeg roadele muncii în comun, încasează câteva zeci de mii de dolari lunar pentru fiecare dintre produsele vândute pe Amazon și se bucură împreună de reușitele lor.

Ba mai mult, cei de la AMZ Academy oferă consultanţă persoanelor din comunitățile de selleri pe Amazon, organizează sesiuni de Q&A (întrebări şi răspunsuri) pe: amzacademy.ro . Pentru că vor să-i ajute pe viitorii vânzători pe Amazon (împărtășindu-le cele mai noi și mai bune informații; explicându-le fiecare etapă a afacerii, de la A la Z, folosind multe exemple practice; oferindu-le concluziile strategiilor lor de succes, transpuse în profituri), cei cinci au creat un brand care oferă cursuri online celor interesați să înceapă un astfel de business.

Ce zici? Te-ar interesa? Detalii despre Cursul "Începe afacerea ta pe Amazon" gasesti facand click aici.

Partea a 2-a (despre curs)

AMZ Academy pune la dispoziţia potenţialilor investitori într-o afacere cu Amazon.com un curs online - "Începe afacerea ta pe Amazon" - ce conține peste 20 de webinarii, sesiuni de Q&A, precum şi tutoriale video adresate comunităţii.

Cum funcţionază? În baza accesului acordat individual, pe viaţă, fiecare cursant are oportunitatea de a parcurge cursurile online, în direct sau înregistrate.
Un număr de 87 de persoane interesate să devină vânzăzori pe Amazon s-au înscris în primele două săptămâni de la lansarea cursului. Aceştia vor învăţa secretele afacerii - vânzarea de produse proprii pe Amazon - în cadrul a patru module, desfăşurate pe parcursul a patru luni.
Dar să-i lăsăm pe cei din AMZ Academy să ne explice mai bine!...


"În primul modul, înveți totul despre căutarea produsului pe care urmează să îl vinzi pe Amazon. Vei afla cum să găsești cea mai bună categorie și nișă de produse, care să nu te oblige să investești mult în reclame, maximizându-ți astfel profitul. Sunt categorii bune în care găsești produse pe care le poți îmbunătăți. Sunt și categorii în care nu vei avea nici o șansă dacă ai parte de concurența unor selleri care investesc mult mai mult decât tine," explică Adrian Vasile.
"Odată găsit produsul, cauți producători din China, intri în discuție cu ei online, comanzi câteva mostre și pornești negocierile. Primești reducere între 10-30% de la furnizor, în functie de numărul de produse comandate. Între timp, te ocupi de propriul brand și aduni poze pentru produs. De transportul către Amazon se ocupă furnizorul sau chiar tu, dacă asta vrei," menționează Alexandru Nache.

"Te ocupi de listing-ul produsului tău, pe care îl incarci online în contul tău de vânzător pe Amazon, alături de poze. Dacă ești mai comod, plătești un specialist. E atât de simplu!", spune Georgian Preda.

"Începi să vinzi. Mai întâi, faci reclame, conform propriului buget și strategiei pe care o alegi. PPC-ul Amazon nu funcționează ca la Google. De exemplu, dacă la cea mai mică licitatie este un preț de 0.50 dolari, iar tu licitezi 0,90 dolari, în realitate plătești doar un cent peste suma de 0,50. Apoi, treptat, ajungi să vinzi organic, pentru că numărul mare de vânzări este înregistrat de către algoritmii de calcul ai Amazon și vei fi propulsat între primii, fără a mai face reclama," detaliază Codruț Ganea.

"Pentru a începe acest antreprenoriat, îți trebuie cam 5.000 de dolari. Unii au reușit cu 2.000-3.000, altora le-au trebuit mai mulți bani, pentru că una este să cumperi produse din China de 1,5 dolari și alta este să le iei cu 6,5 dolari. Marja de profit minimă este de 20%. În caz contrar, nu are rost să vinzi acel produs și cauți altul. Marja maximă poate depăși 40%, în functie de mai mulți factori. Tranzacțiile de bani îți sunt securizate, atât cele cu chinezii, cât și cele legate de virarea Amazon către contul tău. În acest moment, ai un mare avantaj: mulți vânzători pe Amazon nu cunosc foarte bine regulile afacerii, pentru că s-au ambiționat să învețe singuri, pe baza informațiilor livrate de către persoane necunoscute, sau urmând cursuri vechi de doi-trei ani, valabile la acel moment și nu acum. Asta înseamnă că dacă faci un curs, nu numai că vei învăța în mod organizat și logic toate dedesubturile afacerii, pe care cineva ți le va explica în amănunt, dar vei economisi și foarte mult timp, având astfel șansa să vinzi rapid și să reușești foarte repede," punctează Costin Vasile.

Cursurile organizate de AMZ Academy vin să ofere o reţetă de succes, testată şi verificată, care aduce profit garantat şi expune investitorul la riscuri scăzute sau egale cu zero. De asemenea, oferă acces la cea mai bună comunitate de selleri; cele mai bune informaţii, discounturi speciale pentru tine și la o infrastructură modernă și prietenoasă.

Nicio întrebare nu rămâne fără răspuns, mentorii garantând pentru informaţii corecte ce se aplică atât românilor, cât şi străinilor (la curs s-au înscris şi persoane din Irlanda sau Spania. AMZ Academy vrea ca tu să ai succes, pentru că succesul tău este și succesul lor!

Cursul începe pe 22.01.2018, iar mai multe detalii gasesti aici.

 

 

 

Comenteaza