Igienă și la înălțime. Dozatoare cu dezinfectant în refugiile montane și posturile sezoniere

Igienă și la înălțime. Dozatoare cu dezinfectant în refugiile montane și posturile sezoniere
| Foto: Facebook/Salvamont Romania

Salvamontiștii anunță că au început montarea dozatoarelor cu dezinfectanți pentru ca drumeții să fie în siguranţă şi să poată respecta regulile de igienă. Prima tranșă de dezinfectant a fost donată de o asociație din Cluj. 

„Muntele ne așteaptă să îi călcăm din nou pe cărări, iar, pentru ca drumeții să fie în siguranță și să poată respecta regulile de igienă și la mare înălțime, vom dota refugiile montane, posturile sezoniere și bazele Salvamont din România cu soluție dezinfectantă”, transmit salvamontiștii.

Primii 50 de litri de dezinfectant au fost donați de Asociația CERT Transilvania din Cluj.

"Asociația CERT Transilvania este cea care a pus la dispoziție, într-o primă fază, 50 de litri de dezinfectant, iar dozatoarele au fost donate de Hotel Magazin/CAHM Europe. Din Apuseni până în Făgăraș, din Bucegi până în munții Rodnei, salvamontiștii, ajutați de partenerii acestui proiect și de toți cei care vor să ne fie alături, vor începe amplasarea de dozatoare cu soluție dezinfectantă, în cât mai multe refugii montane, posturi sezoniere și baze Salvamont, astfel încât, odată cu revenirea pe munte, acestea, să poată fi folosite de turiști", precizează Salvamont România.

Comenteaza