În ziua în care a fost trimisă în judecată, viceprimarul Anna Horvath a apărut la şedinţa de Consiliu Local

În ziua în care a fost trimisă în judecată, viceprimarul Anna Horvath a apărut la şedinţa de Consiliu Local
În ziua în care a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și spălare de bani, Anna Horvath a apărut la şedinţa de Consiliu Local (CL).

Viceprimarul lipsise la ultimele două şedinţe, fiind 60 de zile sub control judiciar - printre obligațiile impuse astfel aflându-se și aceea să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, respectiv activitatea de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.

Vizibil emoţionată, Horvath s-a îmbrăţişat cu Dumitru Bobină, şeful serviciului de relaţii între CL şi administraţia locală, dar şi cu alţi angajaţi ai primăriei aflaţi în sala de sticlă.

În același dosar a fost deferit justiției, în stare de libertate, omul de afaceri Zsolt Fodor, acuzat de cumpărare de influență și de spălare a banilor. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) precizează că faptele de care sunt acuzați cei doi au fost săvârșite în perioada februarie - mai.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: ''În perioada februarie - mai 2016, inculpata Horvath Anna, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul primăriei pentru urgentarea avizării unor proiecte imobiliare în care inculpatul Fodor Zsolt avea interese economice.

Derularea acestor proiecte imobiliare presupunea obținerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unor certificate de urbanism, confirmarea avizelor de oportunitate, concesionarea unei suprafețe de teren, eliberarea autorizațiilor de construire etc.

La data de 13 mai 2016, pentru demersurile pe care le-a făcut pe lângă funcționari cu atribuții în domeniul urbanismului și autorizării lucrărilor de construcții, inculpata Horvath Anna i-a pretins omului de afaceri procurarea și remiterea unui număr de 60 de abonamente (având o valoare totală de circa 20.000 lei) la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale la alegerile locale.

Cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma unui contract de sponsorizare, încheiat între o societate administrată de inculpatul Fodor Zsolt și o firmă „agreată" de inculpata Horvath Anna.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai unui imobil ce aparține inculpatei Horvath Anna''. Având în vedere că Horvath este și avocat, competența de judecare revine Curții de Apel Cluj, instanță la care a fost trimis dosarul cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Comenteaza