Alți doi bărbați prinși cu droguri pe aeroportul din Cluj

Alți doi bărbați prinși cu droguri pe aeroportul din Cluj

Doi bărbați, un francez şi un britanic, au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră de pe aeroportul din Cluj-Napoca având asupra lor substanţe interzise, susceptibile a fi din categoria drogurilor şi substanţelor psihotrope sau psihoactive.

Aceştia au declarat că au venit în vizită în ţara noastră şi că substanţele sunt destinate consumului propriu.

''În cursul zilei de 10 septembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj-Napoca s-au prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţiile Londra şi Paris, doi bărbaţi, cu vârsta de 32, respectiv 38 ani, cetăţeni din Marea Britanie şi Franţa.

În baza analizei de risc, cei doi bărbaţi au fost selectaţi în vederea efectuării unor controale amănunţite asupra bagajelor personale. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit în bagaje mai multe tipuri de substanţe interzise din categoria drogurilor, substanţelor psihotrope sau psihoactive: 10 comprimate şi jumătate susceptibile a fi produse amfetaminice (ecstasy) şi 2 plicuri transparente ce conţin prafuri albe, susceptibile a fi cocaină şi amfetamină'', se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Încă doi bărbați prinși cu droguri pe aeroportul din Cluj

Din primele cercetări a rezultat faptul că cei doi bărbaţi au venit în România în vizită, iar substanţele descoperite asupra lor sunt pentru consum propriu.

În cauză sunt derulate cercetări, sub coordonarea unui procuror DIICOT, pentru săvârşirea infracţiunii de introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, prevăzută la art. 3, alin. 1 din Legea nr. 143/2000, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Substanţele în cauză au fost ridicate în vederea expertizării de către un laborator de specialitate, mai precizează sursa citată. 

Comenteaza