Încă un copil cu malformație gravă a inimii, operat la Cluj. Ungureanu: " De ce nu sunt depistate în timpul sarcinii?"

Încă un copil cu malformație gravă a inimii, operat la Cluj. Ungureanu: " De ce nu sunt depistate în timpul sarcinii?"

Bebeluș din Cluj, născut cu o malformație gravă a inimii şi operat abia după ce medicii s-au întors din concediu, trece prin momente grele. Zilele trecute, la Institutul Inimii a fost adusă o fetiţă cu aceeaşi problemă. Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu ridică o serie de întrebări pentru specialişti. 

"După o intervenție chirurgicală complicată și o reintervenție în urma unei sângerări, Ștefan trece prin momente grele datorită unui blocaj renal. Am fost rezervat în a oferi informații foarte detaliate despre starea acestui luptător pentru a nu tensiona familia care se află la capătul puterilor. Tatăl lui Ștefan mi-a comunicat zilnic situația fiului său și rezistă cu greu alături de soția sa în momentele acestea de tensiune și incertitudini. Medicii sunt rezervați și este normal să fie așa, inima acestui copil are o malformație gravă și pericolele nu au trecut pentru el. Funcția renală nu este la parametri optimi și Ștefan va mai rămâne intubat.

Zilele trecute a mai venit la Institutul Inimii din Cluj o fetiță cu aceeași malformație, Anisia, a fost operată miercuri de aceeași medici care se străduiesc să îl ajute pe Ștefan.

Să ne rugăm pentru ei și pentru medici, după stabilizarea lor trebuie să găsim raspunsul la multe întrebări, cea mai importantă este aceasta: De ce nu sunt depistate aceste malformații în timpul sarcinii? Organizarea intervențiilor chirurgicale s-ar putea programa în alte condiții. Mai sunt și alte întrebări. Toate la timpul lor. Acum, pentru Ștefan și Anisia se fac eforturi mari, să fim alături de doctori!", transmite Emanuel Ungureanu. 

Comenteaza