Incendiu într-un apartament din Iris. Vecinii s-au autoevacuat/ Bărbat cu arsuri, scos din locuință și resuscitat

Incendiu într-un apartament din Iris. Vecinii s-au autoevacuat/ Bărbat cu arsuri, scos din locuință și resuscitat

Pompierii au fost solicitați să intervină pe strada Byron din municipiul Cluj-Napoca pentru a stinge flăcările care au izbucnit într-un apartament.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stins incendii și o autoscară. Preventiv a fost dislocate la locul incendiului și un echipaj SMURD.

Din primele informații se pare că locatarii din apartamentele învecinate s-au autoevacuat. Pompierii au acționat pentru lichidarea flăcărilor, evacuarea fumului și verificarea tuturor încăperilor din bloc.

UPDATE 1: Incendiul a fost localizat și nu există pericol de extindere.

Pompierii au evacuat din apartament un bărbat în stare de inconștiență, care prezintă mai multe arsuri pe suprafața corpului. Acesta primește asistență medicală de urgență de la echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă.

UPDATE 2: Bărbatul găsit de pompieri era fără semnale vitale, acestuia fiindu-i aplicate de urgență manevre de resuscitare de către echipajul SMURD de prim ajutor calificat, care a fost sprijinit apoi de către echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

”În cele din urmă, bărbatului i-au revenit semnalele vitale și a fost transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

Pompieri au acționat pentru asigurarea accesului în locuință, evacuare victimei, acordare primul ajutor calificat, aplicarea manevrelor de resuscitare, stingerea flăcărilor și evacuare fumului acumulat pe holul de la nivelul patru al blocului de locuințe”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Potrivit pompierilor, din primele cercetări, bărbatul folosea o improvizație cu flacără deschisă pentru a se încălzi și a lăsat să ardă flacăra fără să o supravegheze.

 

Comenteaza